Україна

Служба у резерві ЗСУ – Зеленський вніс зміни до указу про проходження служби – 1News


Фото з відкритих джерел

Указ набирає чинності з дня його опублікування

Президент України Володимир Зеленський вніс зміни до Положення про проходження громадянами країни служби у військовому резерві Збройних сил України. Про це свідчить указ №59/2022 опублікований на сайті Офісу президента.

“Президент України вніс зміни до указу від 29 жовтня 2012 року № 618 “Про Положення про проходження громадянами України служби у військовому резерві Збройних сил України” (зі змінами, внесеними указами від 6 червня 2014 року № 502 та від 18 травня 2015 року № 274)”, – йдеться в документі.

Зокрема, указ доповнено статтею 21: “Поширити дію Положення про проходження громадянами України служби у військовому резерві Збройних Сил України, затвердженого цим Указом, на громадян України, які проходять службу у військовому резерві Державної спеціальної служби транспорту”.

1News за темою: В Україні можуть скасувати призов на строкову військову службу: Що відомо і чого чекати далі

Нагадаємо, раніше голова оборонного комітету Верховної Ради Олександр Завитневич заявляв, що у стратегії військової безпеки чітко прописані пріоритети професіоналізації Збройних сил України та відмова від радянської системи строкової військової служби. За його словами, Україні потрібна численна, професійна, мотивована армія.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button