Україна

Призначено голову заповідника Києво-Печерська лавра


Призначено голову заповідника Києво-Печерська лавра

Максим Остапенко – кандидат історичних наук, автор понад 30 наукових праць. Раніше очолював заповідник Хортиця.

 
Новим виконувачем обов’язків генерального директора національного заповідника Києво-Печерська лавра став колишній голова заповідника Хортиця у Запорізькій області Максим Остапенко. Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко у Telegram у п’ятницю, 14 квітня.
 
“Хочу привітати нового в.о. генерального директора національного заповідника Києво-Печерська лавра Максима Остапенка. Підписав сьогодні відповідний наказ про його призначення”, – написав Ткаченко.
 
Він додав, що Остапенко – кандидат історичних наук, автор понад 30 наукових праць. Він є фахівцем у галузі охорони пам’яток історії та культури, музеєзнавства, археології, реставраційних робіт. З 2007 року обіймав посаду генерального директора Національного заповідника Хортиця. А з початку повномасштабного вторгнення став до лав ЗСУ.
 
“Він перетворив заповідник Хортиця на найбільш відвідуваний, успішно проводив його реставрацію в рамках програми Велика реставрація. Тому впевнений, що призначення Максима Остапенка посилить роботу заповідника Києво-Печерська лавра. Бажаю сил та сил на захисті культурної та історичної спадщини”, – зазначив Ткаченко.
 
Міністр подякував колишньому в.о. генерального директора заповідника Олександра Рудника за виконану роботу, стійкість та відданість справі. Він залишиться заступником керівника.
 
Нагадаємо, цього тижня комісія Мінкульту розпочала роботу на території Києво-Печерської лаври та зафіксувала порушення. За підсумками роботи у лаврі комісія Мінкульту опечатала одне із приміщень святині.
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button