Україна

Приїзд глав МЗС Чехії, Австрії, Словаччини – міністри відвідають Донбас, – Новини України

Міністри також обговорять подальшу підтримку України у протидії російській агресії


Europa Press

Міністри закордонних справ Чехії Ян Ліпавський, Австрії Олександр Шалленберг та Словаччини Іван Корчок здійснять спільний візит в Україну 7-8 лютого. Про це повідомляє прес-центр МЗС України.

“Перший в історії візит глав зовнішньополітичних відомств країн Славківського формату-продемонструвати солідарність з нашою державою на тлі агресивних дій Російської Федерації”, – йдеться в повідомленні. 

Новини за темою: У Берліні відбудеться зустріч лідерів Німеччини, Франції та Польщі: обговорять питання безпеки

У ході переговорів міністри обговорять подальшу підтримку України у протидії російській агресії, втілення комплексного пакету стримування РФ, зміцнення взаємодії безпеки, підтримку економічної та фінансової стабільності нашої держави.Міністри планують відвідати зону проведення ООС, де ознайомляться з актуальною ситуацією в зоні російсько-українського збройного конфлікту.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок на запрошення Міністра закордонних справ Дмитра Кулеби вчинивши другий візит в Україну. Міністри проведуть переговори, ключовими темами яких стануть координація зусиль в рамках “нормандського формату”, втілення комплексного пакету стримування Росії. 

Джерело

Back to top button