Україна

Прикордоннику-втікачу оголошено підозру в держзраді


Прикордоннику-втікачу оголошено підозру в держзраді

У Державному бюро розслідувань не називають імені підозрюваного але ЗМІ пишуть, що йдеться про прикордонника Руслана Сирового.

ДБР повідомило про підозру в держзраді агенту Кремля, який служив на Закарпатті. Раніше йому вже повідомлено про підозру у дезертирстві. Про це повідомляє пресслужба ДБР.

У Державному бюро розслідувань не називають імені підозрюваного але ЗМІ пишуть, що йдеться про прикордонника Руслана Сирового, який втік до РФ.

“Після зради та втечі, він дав велике інтерв’ю одному з російських пабліків, де розповів, що підривною діяльністю проти України займався з 2014 року, ще під час служби на Луганщині. Чоловік надавав терористам з так званої лнр інформацію про розміщення підрозділів збройних сил України. З початком повномасштабного вторгнення він почав активніше співпрацювати з російським ФСБ. Правоохоронець служив у прикордонних підрозділах у Лисичанську і отримана від нього інформація нібито допомагала ворогу завдавати точних ударів по позиціях ЗСУ”, – йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що після поранення і реабілітації він скористався можливістю перевестися на Закарпаття і в червні 2022 року очолив групу кіберзахисту відділення зв’язку одного з прикордонних підрозділів.

“Зрадник вихвалявся, що на цій посаді він продовжував передавати дані російським спецслужбам. А коли дізнався, що його збираються перевіряти – повідомив про це своїм кураторам з Кремля. За їх вказівкою, у складі групи ухилянтів він незаконно перетнув кордон з Угорщиною, надалі вилетів у Стамбул, а вже звідти – до Москви. Зрадник розповів, що його родина вже отримала російське громадянство і він нібито планує оселитися на Далекому Сході, де йому пропонують роботу та житло”, – повідомляє пресслужба ДБР.

Нагадаємо, прикордоннику Руслану Сировому, який служив у Закарпатській області і виявився агентом спецслужб Росії, повідомили про підозру у дезертирстві. Також готується повідомлення про підозру у державній зраді. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button