Україна

Простий маршрут. Як з України до Москви регулярно їздять автобусиСюжет


Простий маршрут. Як з України до Москви регулярно їздять автобуси

Українські перевізники пропонують своїм клієнтам два маршрути – транзитом через Польщу чи Білорусь.

Понад рік після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну тисячі наших громадян продовжують їздити в різні куточки РФ. Українські перевізники кілька разів на тиждень організовують трансфер в обидва кінці. Виїхати, зокрема, до Москви можна із практично кожного обласного центру України – Києва, Рівного, Львова чи Дніпра.

Залежно від місця виїзду та перевізника вартість поїздки становить від 250 до 400 доларів (9-15 тисяч гривень). При цьому розрахуватись з українськими касирами можна російськими рублями.

Схема перевезень

Перевізники пропонують своїм клієнтам два маршрути. Перший – пасажир сідає в одному з міст України на автобус, що прямує до Польщі, а вже у Варшаві пересідає на прямий рейс до Москви, Воронежа, Ростова-на-Дону. З Варшави до РФ маршрут побудовано через Литву та Латвію. Зазначимо, що з Києва автобуси вирушають із зупинки біля залізничного вокзалу, щовівторка та щосуботи.

Ще один маршрут побудовано так само, але з Варшави автобус прямує до Білорусі – в Брянськ, Брест чи Мінськ і вже потім до Росії.

Назад повернутись до України, як пропонують деякі перевізники, можна навіть із Маріуполя та Донецька. Спочатку пасажир вирушає з окупованих міст до Москви, потім до Варшави, а тоді вже до Києва.

Умови для “подорожі” до РФ

Незважаючи на закритий український кордон із Росією, пасажирське сполучення з державою-агресором відкрито для всіх бажаючих. Головною умовою для цього є наявність у пасажира українського біометричного закордонного паспорту. Також військовозобов’язані громадяни України у віці 18-60 років не зможуть виїхати без посвідчення інваліда або довідки з територіального центру комплектування та соціальної підтримки за місцем прописки (обліку) про дозвіл виїзду.

Перевізники також попереджають, що Польща не пропускає громадян Росії, тому вони не зможуть їхати запропонованими рейсами ні з видом на проживання в Україні, ні з Шенгенською візою. А громадянам Білорусі навіть за наявності посвідки на проживання в Україні потрібна польська віза для транзиту через Варшаву.

Великий попит

Ціни на поїздки до Росії різні. Найдешевші варіанти – це коли пасажир виїжджає із Києва чи Львова. Тоді такий рейс до Москви коштуватиме 250 доларів.

Журналісти рівненського РадіоТрек також перевірили, що з їхнього обласного центру щовівторка та щосуботи з автовокзалу відправляється автобус маршрутом Рівне-Москва. Ціна поїздки складає 280 доларів та найцікавіше, що розрахуватися за трансфер можна російськими рублями.

“З Рівного автобус їде до Польщі, далі до Білорусі і звідти вже на Росію. Від точки “Z” вас відокремлює понад дві доби”, – йдеться у повідомленні радіо.

Про популярність рейсів до російських міст серед українців свідчить їхня регулярність та різноманітність варіантів. У коментарях до публікацій перевізників у соцмережах наші громадяни активно цікавляться рейсами та цінами.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button