Україна

Пропагандиста Подоляку засудили до 12 років в’язниці


Пропагандиста Подоляку засудили до 12 років в язниці

Прокурори зазначають, що на майно обвинуваченого, яке знаходиться на території Сумської області, накладено арешт.

Суд виніс вирок – 12 років в’язниці – блогеру, що переховується в РФ і виправдовує злочини окупантів. З огляду на фотографію, мова про Юрія Подоляку. Про це повідомляє Сумська обласна прокуратура на своїй Facebook-сторінці.

Сторона звинувачення довела, що 48-річний чоловік народився і тривалий час проживав у місті Суми, але з 2014 року виїхав у Росію, де тепер поширює пропагандистську інформацію з території держави-агресора.

Зловмисник має мільйонну аудиторію в Росії і називає себе “головним спікером війни”. За його словами, він допомагає росіянам “мобілізуватися і тримати інформаційний удар”.

Виправдовуючи поразки військових РФ, блогер розповідає підписникам, що українські військовослужбовці, “прикрившись мирним населенням, здійснюють військові перекидання”, а гуманітарна катастрофа в окупованих росіянами містах “спричинена насамперед діями з боку Києва”

“І поки російські війська не розгромлять збройні сили України, на жаль, так все і буде”, – запевняє пропагандист.

Блогера визнали винним у поширенні інформації та співпраці з державою-агресором, що містить виправдання збройної агресії Російської Федерації проти України.

За вироком суду 22 грудня 2023 року його засуджено до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна та позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 15 років.

Оскільки блогер нині перебуває не в Україні стосовно нього здійснювалося спеціальне судове провадження. На майно обвинуваченого, що знаходиться на території Сумської області, рішенням суду накладено арешт.

Зазначимо, що 3 квітня Юрію Подоляці повідомили про підозру в роботі на Росію проти України.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button