Україна

Прокуратура почала перевірку одеського військкома


Прокуратура почала перевірку одеського військкома

Вже направлені запити про міжнародну правову допомогу по цій справі до Іспанії, Молдови, Румунії, Туреччини.

Прокуратура розпочала перевірку звільненого з посади одеського військкома Євгена Борисова щодо можливого незаконного збагачення, ухилення від військової служби та перевищення службових повноважень. Про це повідомив Офіс генпрокурора у четвер, 29 червня.

Вказано, що перевіряється опублікована у ЗМІ інформація щодо майна членів родини клишнього посадовця за кордоном.

“За цими даними, в період дії воєнного стану вони придбали автомобілі преміум класу та нерухоме майно у Королівстві Іспанія на загальну суму понад 196 млн грн, хоча офіційний спільний дохід родини не покриває цих витрат”, – йдеться у повідомленні.

Наразі для підтвердження цієї інформації здійснюється слідчі та процесуальні дії. Також направлені запити про міжнародну правову допомогу до Іспанії, Молдови, Румунії, Туреччини.

Крім того, перевіряються окремі факти можливого ухилення керівником Євгеном Борисовим від проходження військової служби – його перебування за кордоном начебто на лікуванні. Правоохоронці досліджують питання наявності законних підстав для його виїзду за межі країни під час дії воєнного стану.

Вже допитано понад 30 свідків, проведено 11 обшуків, 17 оглядів та тимчасових доступів, направлено понад 100 запитів до органів державної влади, підприємств, установ та організацій, проведено три податкових перевірки господарської діяльності членів родини посадовця.

Нагадаємо, журналісти знайшли в Іспанії майно сім’ї одеського військкома Євгена Борисова на мільони доларів. Нерухомость та дорогі автівки були придбані вже під час повномасштабної війни.

Після цього речниця Оперативного командування Південь Наталія Гуменюк заявила, що Борисов виїжджав за кордон законно. А за результатами службового розслідування не виявили підстав, щоб відстороняти його від посади військкома.

Водночас командування Сухопутних військ заявило, що всіляко сприятиме перевірці про незаконне збагачення Борисова, і попросило дочекатися офіційних висновків з цього приводу.

У минулу п’ятницю президент Володимир Зеленский доручив звільнити одеського військкома, а також перевірити усі військкомати в Україні.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button