Україна

Програма stand-by – місія МВФ може відвідати Україну в I кварталі-2022 – 1News


Фото з відкритих джерел

Однак, точну дату може уточнити офіс МВФ у Києві

Місія Міжнародного валютного фонду в Україні з питань другого перегляду програми stand-by може відбутися, як і планувалося, в першому кварталі цього року за умови прогресу у виконанні програми. Про це заявив представник МВФ Джеррі Райс (Gerry Rice), повідомив “Інтерфакс”.

За його словами, точну дату при такому розвитку подій може уточнити офіс МВФ у Києві.

Також Райс зазначив, що МВФ стежить за розвитком подій в Україні, сподіваючись на зниження напруженості.

А наступного тижня директор-розпорядник МВФ Кристаліна Георгієва може відвідати Європу, в тому числі Мюнхенську конференцію з безпеки, яка пройде 18-20 лютого (за участю делегації з України).

Як відомо, минулого тижня прем’єр-міністр України Денис Шмигаль анонсував завершення другого перегляду програми stand-by в кінці лютого-початку березня.

1News за темою: Україна може пройти 2022 рік без нової програми з МВФ, – Гетманцев

У червні 2020 року МВФ затвердив для Києва програму stand-by загальним обсягом близько 5 млрд доларів, відразу виділивши перший транш фінансування в обсязі 2,1 млрд доларів. Було намічено чотири перегляди виконання умов програми для виділення інших чотирьох траншів.

Однак обумовлений графік був порушений, а фінансування тривалий час було призупинено через невиконання Україною ряду зобов’язань. Лише в листопаді 2021 року МВФ надав Україні другий транш у розмірі SDR500 млн в еквіваленті 699 млн доларів і вирішив продовжити дію програми до червня 2022 року.

При цьому, оновлена програма передбачає ще два перегляди, за підсумками яких Україна може отримати третій і четвертий транші-відповідно SDR500 (близько 700 млн доларів) і SDR1,1 млрд.

1News за темою: Припинення співпраці з МВФ: Скаршевський оприлюднив дату, коли це можливо

Нагадаємо, раніше міністр фінансів України Сергій Марченко заявив, що місія Міжнародного валютного фонду найближчим часом повинна почати роботу в Україні. Програма передбачає виділення Україні 2,2 млрд доларів.


Джерело

Back to top button