Україна

Членство в НАТО – зміни до Конституції не обговорюються – 1News


Фото з відкритих джерел

Спікер ВР додав, що керівництво парламенту діяло та діє у відповідності до Конституції України, в якій закріплені євроатлантичні прагнення

Наразі зміни до Конституції стосовно прагнення України стати членом НАТО не обговорюються. Про це під час брифінгу повідомив глава Верховної Ради України Руслан Стефанчук, коментуючи заяву посла України в Великій Британії.

“На скільки я знаю, станом на зараз, не ведеться та не обговорюється жодних питань щодо змін в Конституції в частині членства в НАТО. Я вам більше скажу, це суверенне право кожної країни вирішувати напрямок свого розвитку (…) і ніхто не має права вказувати на червоні лінії”, – сказав Стефанчук.

Спікер ВР додав, що керівництво парламенту діяло та діє у відповідності до Конституції України, в якій закріплені євроатлантичні прагнення.

За його словами, ймовірно, ситуація з заявою посла Вадима Пристайко виникла в результаті якого непорозуміння, а не через зміну його позиції, адже цей дипломат є прихильником вступу в НАТО.

1News за темою: У НАТО припускають термінову зустріч щодо ситуації навколо України у неділю, – ЗМІ

Нагадаємо, посол України у Великій Британії Вадим Пристайко припустив, що Україна може відмовитись від вступу в Північноатлантичний альянс (НАТО), якщо її до цього змусять обставини.

При цьому в Міністерстві закордонних справ України заявили, що слова посла про буцімто готовність країни розглянути відмову від членства в НАТО були вирвані з контексту.

“Безумовно, заради миру і збереження життів наших громадян Україна готова йти на будь-які формати діалогів з країнами та міжнародними організаціями. Водночас посол Пристайко слушно зазначив в інтерв’ю, що перспектива членства в НАТО закріплена в Конституції України, але Україна наразі не є членом НАТО чи іншого безпекового альянсу. Тож ключовим для нашої країни стає питання гарантій безпеки”, – акцентував речник МЗС Олег Ніколенко.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button