Україна

Продавець дітей на органи виявився вихователем дитячого будинку – журналіст


Продавець дітей на органи виявився вихователем дитячого будинку - журналіст

Журналіст Віталій Глагола показав обличчя закарпатця, який займався продажем дітей за кордон.

Закарпатець, який підшукував батьків із маленькими дітьми та переконував продати їх в одну з країн ЄС, виявився Денис Вароді. Він був вихователем Чинадієвського дитячого будинку. Про це повідомив журналіст Віталій Глагола у Telegram в середу, 28 червня.
 
“Це лице продавця дітей. Паскудником, який продавав дітей, виявився Денис Вароді. Він був вихователем Чинадієвського дитячого будинку”, – написав він і прикріпив до посту фото чоловіка.

 Фото: Віталій Глагола/Telegram

 

Нагадаємо, 24 червня журналіст Віталій Глагола повідомив, що на Закарпатті затримали чоловіка, який продавав на органи у Європу дітей віком 1-2 роки. Стверджувалося, що до затримання зловмисник вже встиг реалізувати щонайменше три такі “продажі” дітей. 
 
Згодом з’явилося й підтвердження від поліції. Чоловіка викрили та затримали на українсько-словацькому кордоні. Він разом із матір’ю та хлопчиком намагався перетнути кордон.

Зловмисник зв’язався з жінкою з Житомира та пропонував за її 11-місячне немовля 5000 доларів Попередньо надав їй аванс – 1000 доларів. Однак сам мав намір продати дитину в родину з Європи за 25000 доларів. 

 
За інформацією журналіста, у правоохоронців наявна оперативна інформація, що насправді ніякого усиновлення в ЄС не мало бути, а дитину мали продати чорним трансплантологам.

Правоохоронці повідомляли, що затриманий чоловік мав досвід роботи в освітніх закладах. Наразі йому обрано запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внесення застави.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button