Україна

Президент розповів про “особливе” засідання Ставки


Президент розповів про особливе засідання Ставки

На засіданні були представлені доповіді від Генерального штабу ЗСУ, Міністерства оборони, прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, обласної влади, командувачів ОСУВ.

Президент Володимир Зеленський у своєму відеозверненні повідомив, що провів “особливе, тривале, детальне” засідання Ставки.

За його словами, на засіданні були представлені доповіді від Генерального штабу ЗСУ, Міністерства оборони, прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, обласної влади, командувачів ОСУВ.

“Усі фінанси є. Усі рішення є. Має бути повна відповідна робота в громадах. Усе абсолютно деталізовано – мін та бетону нашій державі точно вистачить. Потрібно більше швидкості та ефективності, і кожен, хто за це відповідає, має чіткі завдання”, – зазначив Зеленський.

Він наголосив, що на сьогоднішній Ставці був “важливий аналіз нещодавніх атак проти України – ракети, масовані удари дронів”. Учасники засідання проаналізували тактику роботи протиповітряної оборони ЗСУ при відбитті ворожих обстрілів.

“Чітка потреба – розвиток і посилення наших мобільних вогневих груп, а також усі максимально ефективні системи ППО. Окремо проаналізували роботу Петріотів та Насамсів – усе дуже ефективно, я вдячний нашим партнерам, які допомагають нам саме з цими системами”, – заявив глава держави.

Він додав, що командувач Повітряних сил та інші відповідні командувачі, Міноборони отримали “необхідні доручення”.

“Були, звичайно, доповіді командувачів за усіма фронтовими напрямками. Окрема увага – донецьким напрямкам: Авдіївка, Мар’їнка, район Бахмута”, – сказав Зеленський.

За його словами, у цих районах за добу були найінтенсивніші бойові зіткнення.

” Дякую всім нашим воїнам за силу і стійкість. Купʼянський напрямок – хочу особливо відзначити утримання наших позицій. Обговорили також і наші дії на південних напрямках”, – зазначив президент.

Нагадаємо, за даними Генштабу, протягом доби на фронті відбулось 56 бойових зіткнень. Ворог завдав 11 ракетних та 35 авіаційних ударів, здійснив 42 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах”.

Ранфше повідомлялося, що українські військові завдали удару по ворогах у тимчасово окупованому Токмаку Запорізької області.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button