Україна

Підсумки 18.2: Вихід з Авдіївки і оборонні пакети Сюжет


Підсумки 18.2: Вихід з Авдіївки і оборонні пакети

В ОСУВ Таврія розповіли про вихід з Авдіївки; Зеленський заявив про нові оборонні пакети за підсумками поїздки в Мюнхен. Кореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

В ОСУВ Таврія розповіли про вихід з Авдіївки

Українські підрозділи, які опинились під загрозою оточення на Авдіївському напрямку, виведені на нові позиції і продовжують виконувати бойові задачі. Спікер заявив, що зараз не може назвати кількість українських військових, які потрапили в полон під час виходу з Авдіївки. “У тих тяжких умовах, які склалися зі зміною оперативної ситуації, деяка кількість військовослужбовців опинилася у полоні. Ми не можемо говорити про конкретні цифри, тому що відбувається верифікація… Є втрати, але вони у таких обставинах були мінімальні… Будемо боротися за звільнення кожного із побратимів”, – зазначив він.

Командувач оперативно-стратегічного угруповання військ Таврія Олександр Тарнавський заявив, що за чотири місяці активної фази Авдіївської оборонної операції РФ втратила понад 47 тисяч військових та понад 1300 одиниць техніки, у тому числі п’ять літаків.

Зеленський підбив підсумки поїздки в Мюнхен

Делегація України в рамках поїздки на Мюнхенську конференцію з безпеки домовилася з кількома країнами про нові пакети військової допомоги. Про це заявив український президент Володимир Зеленський. “Є зустрічі, де ми домовилися про оборонні пакети з кількома державами. Там як про артилерію, так і про снаряди 155-го калібру. Великі пакети є, але поки вони не надійшли, не можу сказати (які саме – ред.)”, – повідомив глава держави.

Повітряні сили знищили російський Су-34

Вранці 18 лютого українські захисники збили ворожий Су-34. Крім того, вночі було знищено 12 ударних дронів та керовану авіаційну ракету Х-59, повідомив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук. У Повітряних силах уточнили, що вночі у неділю війська РФ атакували територію України шістьма зенітними керованими ракетами С-300, трьома крилатими ракетами Х-22 та керованою авіаційною ракетою Х-59. Також ворог випустив 14 ударних безпілотників типу Shahed.

ЗСУ показали, як росіяни розстріляли полонених

Російські інтервенти скоїли черговий воєнний злочин: розстріляли двох українських військовополонених. Інцидент стався зранку в неділю, 18 лютого. Про це повідомили Сухопутні війська Збройних сил України. Подія сталася в смузі відповідальності Оперативно-стратегічне угруповання військ (ОСУВ) Хортиця.

ЗСУ відбили наступ росіян на Запорізькому напрямку

У суботу Сили оборони розгромили наступ росіян на Запорізькому напрямку. Про це повідомило оперативне командування Захід. Зазначається, що українські захисники знищили 18 одиниць ворожої техніки (з них три танки). “Близько 70 російських солдатів відправлено на концерт Кобзона, 80 замовляють квитки. Після наступу росіяни відійшли на попередні позиції”, – наголосили військові.

ЗМІ дізналися, коли Україна отримає перші F-16

Україна може отримати перші винищувачі F-16 влітку 2024 року. Про це повідомляє Foreign Policy з посиланням на заяви європейських лідерів на Мюнхенській конференції з безпеки. “Я думаю, що в червні ми побачимо їх в Україні”, – цитує видання міністра оборони Литви Арвідаса Анусаускаса. Ці дані також підтвердив інший європейський чиновник, який перебував у Мюнхені.

Франція передасть Україні новітні дрони-камікадзе

Франція передасть Україні новітні дрони-камікадзе протягом найближчих тижнів. Про це заявив міністр оборони Франції Себастьян Лекорню. За його словами, це також є можливістю для бойових випробувань цього нового покоління обладнання.

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button