Україна

Президент прокоментував законопроект про мобілізацію


Президент прокоментував законопроект про мобілізацію

Зеленський зазначив, що українці мають розуміти, яке бачення у військового командування та як народні депутати пропонують вирішувати питання.

Президент Володимир Зеленський заявив, що обговорення законопроекту про зміни в мобілізації має бути публічним. Українці мають розуміти, яке бачення у військового командування та як народні депутати пропонують вирішувати питання, які виникають у Силах оборони. Про це він сказав у своєму відеозверненні.

“Сьогодні почалася дискусія щодо нових правил мобілізації… Буде правильним, щоб такі норми обговорювалися та приймалися не кулуарно, а так, щоб люди розуміли, яке бачення у військового командування, які мотиви у тих чи інших правил та вимог, що пропонують депутати та як вирішуються питання, які вже є у наших воїнів в Силах оборони”, – зазначив президент.

Глава держави наголосив, що закон – це те, що стосується усіх та кожного в державі.

“Буде правильним, якщо на базі комітету ВР військові разом з депутатами визначилися з тим, як саме на законодавчому рівні має бути забезпечено наступний рік для наших Сил оборони. Чекаємо на остаточний текст закону”, – сказав він.

Нагадаємо, Кабінет міністрів у понеділок, 25 грудня, вніс до Верховної Ради раніше анонсований законопроєкт про удосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби.

Також повідомлялося, що головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний прокоментував плани щодо мобілізації 500 тисяч осіб до лав української армії. За його словами, військове командування формує свої запити на боєприпаси, зброю та людський ресурс, але запиту на конкретну цифру мобілізованих не подавало.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button