Україна

Презентовано застосунок Резерв+, в якому можна оновити облікові дані ТЦК


Презентовано застосунок Резерв+, в якому можна оновити облікові дані ТЦК

Електронний кабінет буде доступний для завантаження на смартфонах через App Store та Google Play Market з 18 травня.


Міністерство оборони запускає мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов’язаних, призовників та резервістів. Про це повідомила пресслужба оборонного відомства в п’ятницю, 17 травня.

“18 травня набуває чинності оновлений закон про мобілізацію. Що це означає? Відзавтра всі чоловіки віком 18-60 років протягом 60 днів – до 16 липня включно, повинні оновити свої облікові дані. Під час оновлення даних направлення на ВЛК видаватися не буде. Таке направлення може бути виписане у разі потреби згодом”, – нагадали в МО.
 
У відомстві пояснили, що оновити дані можна в будь-який із наступних способів:
 
Онлайн – через застосунок “Резерв+” (так званий електронний кабінет – ред.). Він буде доступний для завантаження на смартфонах через App Store та Google Play Market з 18 травня.
 
Резерв+ надає можливість оперативного оновлення даних та доступу до інформації у реєстрі “Оберіг”. Після оновлення даних у застосунку можна буде побачити інформацію з реєстру Оберіг щодо себе.

 
Також оновити дані можна офлайн у Територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) або Центрах надання адміністративних послуг (ЦНАП), які діють по всій країні.
 
В Міноборони зазначили, що якщо ви будете оновлювати дані через ТЦК, окрім самого витягу з реєстру, ви також отримаєте відповідну відмітку у військовий квиток.
 
“З 18 червня у застосунку “Резерв+” також заявиться QR-код, відсканувавши який відповідні представники влади зможуть миттєво отримати інформацію про ваш статус як військовозобовʼязаного, призовника або резервіста”, – додали у відомстві.

Нагадаємо, у Києві військовозобов’язані відзавтра зможуть оновити облікові дані через центри надання адмінпослуг. У столиці до системи обліку підключено 300 адміністраторів ЦНАПів.

Як відомо, новий закон про мобілізацію, який набуває чинності 18 травня, передбачає й те, що оновити свої дані в ТЦК мають і жінки – медики і фармацевти, які перебувають на військовому обліку. 

У Києві під будівлями ТЦК вишикувались черги

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button