Україна

Превентивних санкцій проти РФ Україна домагається – Кулеба – 1News

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба


Фото з відкритих джерел

Глава МЗС пояснив, що частина системних дій РФ, спрямованих на її агресію проти України, які вже відбулися, лишаються непокараними

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на полях Мюнхенської безпекової конференції заявив, що Україна веде переговори про запровадження превентивних санкцій проти Росії. Про це він заявив у виступі на “українському ланчі”, організованому Yalta European Strategy та Фондом Пінчука, повідомляє “Європейська правда”.

Глава МЗС пояснив, що частина системних дій Росії, спрямованих на її агресію проти України, які вже відбулися, лишаються непокараними.

“Ми вважаємо, що є підстави запровадити санкції вже зараз… Зокрема, ми всі бачили роздачу паспортів (на території ОРДЛО – ред.). Зараз саме це використовується як претекст для “захисту своїх громадян” російською армією. А Росія так і не була серйозно покарана за цю політику паспортизації”, – пояснив Кулеба.


Також очільник МЗС України розповів, що зараз вже тривають переговори з обговорення санкційних пакетів, і переговори про це мали місце у Мюнхені, але він неразі не може розкривати деталі.

1News за темою: У разі вторгнення в Україну ЄС вдарить по РФ новими санкціями: Яких сфер вони торкнуться

Раніше повідомлялося, що Європейський Союз працює над новими санкціями проти Білорусі. Вони можуть бути введені в разі, якщо Мінськ візьме участь у вторгненні Росії в Україну.

Зокрема нові заходи можуть бути спрямовані на закриття лазівок, які використовуються Мінськом для обходу існуючих санкцій.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button