Україна

Правозахисники назвали кількість кримчан, які загинули у березні у війні


Правозахисники назвали кількість кримчан, які загинули у березні у війні

Практично кожен третій із убитих у березні – севастополець. Аналогічне співвідношення було і в січні цього року.

Правозахисна ініціатива Кримський епізод повідомила, що протягом березня 2024 року на лінії бойового зіткнення у війні Росії проти України було вбито щонайменше 30 кримчан.

За даними аналітиків, кожен шостий з них брав участь у бойових діях не добровільно, а в результаті мобілізації, яку проводили російські військові на окупованій території Криму.

Експерти оцінюють, що загалом структура втрат не особливо відрізняється від попередніх місяців. Так, лише у двох випадках встановлено, що вбиті брали участь у бойових діях в обмін на звільнення з ув’язнення, 5 були покликані з мобілізації, а 18 осіб були контрактниками, у тому числі у добровільних формуваннях.

Зазначається, що практично кожен третій із убитих у березні – севастополець. Аналогічне співвідношення було і в січні цього року. На другому місці в географічному розрізі – Сімферополь, до якого прийшло не менше чотирьох “похоронок” цього місяця. По три випадки зафіксовано у Кіровському та Красноперекопському районах.

Раніше повідомлялося, що за час окупації Криму на півострові через політичні репресії РФ загинуло 60 людей, 28 з яких – кримські татари.

Нагадаємо, за словами голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова, Крим були вимушені покинути близько 50 тисяч кримських татар.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button