Світ

США запровадили новий пакет санкцій проти Росії

США запровадили новий пакет санкцій проти Росії

Фото: Reuters (архівне фото)

США розширили санкції проти Росії

Мінфін США також наклав санкції на майже 60 осіб з інших країн, які дозволяють РФ купувати технології та обладнання з-за кордону.


Міністерство фінансів США в середу, 1 травня, оголосило санкції проти майже 200 фізичних і юридичних осіб, які сприяють військово-промисловому комплексу Росії та допомагають їй ухилятись від уже чинних обмежень. Про це повідомила пресслужба американського відомства.

 

Пакет санкцій спрямований на російську військово-промислову базу та її програми хімічної та біологічної зброї, а також на фізичних і юридичних осіб у третіх країнах, які допомагають РФ купувати компоненти для виробництва зброї або оборонної продукції.

Мінфін США наклав санкції на майже 60 осіб з Азербайджану, Бельгії, Китаю, Росії, Словаччини, Туреччини та Об’єднаних Арабських Еміратів, які дозволяють РФ купувати необхідні технології та обладнання з-за кордону.

 

Понад 100 організацій в оновленому санкційному списку працюють або працювали в технологічному, оборонному, виробничому та транспортному секторах економіки Росії. Зокрема, до списку увійшла одна з найбільших російських авіакомпаній Победа.

Обмеження також запроваджено проти низки заводів, зокрема автозаводу Урал, Брянського автомобільного заводу, Ярославського моторного заводу, Фрязинського заводу потужних транзисторів, Володимирського заводу прецизійних сплавів і заводу Протон.

 

Серед санкціонованих компаній – Сибантрацит, компанії з групи IBS і Група Астра. Крім того, до санкційних списків внесено понад 10 морських суден.

 

Інший блок американських санкцій спрямований проти основних російських імпортерів бавовняної целюлози, нітроцелюлози та ключових її компонентів, а також на двох постачальників цих товарів із Китаю.

 

Під нові американські санкції потрапили дві російські компанії, які беруть участь у будівництві газової інфраструктури в Росії – Нефтегазстрой та ВНИПИгаздобыча.

 

США також запровадили санкції проти понад 80 юридичних та фізичних осіб, які займаються ухиленням від санкцій проти Росії або пов’язані з програмами хімічної та біологічної зброї та оборонно-промисловою базою РФ.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button