Україна

ППО знищила чотири ракети та десять ударних дронів


ППО знищила чотири ракети та десять ударних дронів

Всього ворог випустив по Україні до 16 ударних БПЛА та шість крилатих ракет повітряного базування.

Вночі 9 червня під час чергової повітряної атаки РФ знищено десять ворожих ударних дронів, чотири крилаті ракети та чотири розвідувальних БПЛА. Про це повідомило командування Повітряних сил ЗСУ.

Зазначається, що у ніч на 9 червня в період з 22.00 по 04.00 год окупанти завдали удару по Україні іранськими ударними дронами Shahed-136/131 та крилатими ракетами повітряного базування Х-101/Х-55 по військових об’єктах та об’єктах критичної інфраструктури.
 
“Пуски Шахедів здійснювались з південного напрямку, крилатих ракет – з району Каспійського моря, із чотирьох стратегічних бомбардувальників Ту-95мс. Протягом атаки було запущено до 16 ударних БПЛА та шість крилатих ракет повітряного базування”, – уточнили військові.

Повітряні сили в зонах відповідальності повітряних командувань Схід, Захід та Південь, у взаємодії із ППО інших складових Сил оборони знищили чотири крилаті ракети Х-101/Х-55, десять ударних дронів Shahed-136/131, Ланцет та чотири БПЛА оперативно-тактичного рівня Орлан-10, Supercam.

“Також близько 20.00 години 8 червня противник завдав ударів з Чорного моря двома ракетами Калібр по одному з цивільних об’єктів на Черкащині”, – додало командування.

Раніше повідомлялося, що російські загарбники вдарили ракетами по Уманському району Черкаської області. Внаслідок атаки вісім людей постраждали, двоє з них – у тяжкому стані.

На Житомирщині уламки ракети впали на будинки

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button