Україна

ППО і артилерія: президент заявив про домовленості


ППО і артилерія: президент заявив про домовленості

Деякі із рішень для української оборони спрацюють більш оперативно, а частина – ближче до осені, уточнив Володимир Зеленський.

Україна вже має домовленості з партнерами щодо додаткових систем ППО, також є прогрес по артилерії. Про це сказав президент України Володимир Зеленський у відеозверненні в суботу, 8 червня.

За його словами, завдяки перемовинам і зустрічам у Франції є нові рішення для української оборони – від Франції та США.

“Вже є домовленості з партнерами щодо додаткових систем ППО для України, і деякі із цих рішень спрацюють більш оперативно, а частина – ближче до осені. Я вдячний кожному лідеру, кожній державі, які дійсно практично нас у цьому підтримують”, – сказав глава держави.

Зеленський зазначив, що є прогрес і по артилерії, включно з виробництвом в Україні снарядів калібру 155 мм. Для цього готується нова виробнича платформа. Також буде більше можливостей у бойової авіації та РЕБ.

“Травень розширив наші можливості на полі бою, зокрема в далекобійності. Червень має дати посилення нашій дипломатії та стратегічним перспективам – усьому тому, що може наблизити справедливий мир і дати більше сили нашому українському суспільству. І це буде”, – резюмував президент.

Раніше в ОП заявили, що найближчим часом очікуються публічні заяви союзників України щодо нових поставок систем ППО. Тема ППО була головною під час недавньої зустрічі Зеленського і міністра оборони США Ллойда Остіна.

Україна має тільки чверть необхідної для захисту ППО – Зеленський

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button