Україна

Позиції на Курщині частково повернуті – ЦПД


Позиції на Курщині частково повернуті - ЦПД

Сили оборони частково повернули позиції, але росіяни знову посилають колони на штурм, зазначив Андрій Коваленко.

У Курській області РФ тривають активні бої. Зараз не варто робити поспішних висновків, бо ситуація швидко змінюється. Про це повідомив керівник Центру протидії дезінформації РНБО України Андрій Коваленко у Telegram в суботу, 12 жовтня.

 
“У Курській області тривають активні бої. Після того, як Сили оборони частково повернули позиції, куди влізли росіяни, вони почали знову посилати колони на штурм”, – написав він.

За словами Коваленка, бойові дії на цій ділянці фронту динамічні, а маневри відбуваються, характерні для лісистої місцевості.

“Дуже велика динаміка, тому важливо не фіксуватися на якихось висновках як остаточних. Важкі бої, постійно ситуація змінюється, російські воєнкори між іншим взагалі намагаються тему “засушити”, бо не виходить все як хотілося їм”, – додав він.

Як відомо, на початку серпня ЗСУ почали наступ у Курській області взяли під контроль понад 1300 кв. км території і близько 100 населених пунктів. Згодом росіяни почали контрнаступ і відбили частину території.

Напередодні Інститут вивчення війни (ISW) повідомив, що російські війська просунулися на головному українському виступі в Курській області РФ.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

fifteen + nineteen =

Back to top button