Світ

Чорногорія відмовила РФ в екстрадиції експолковника ФСБ

Чорногорія відмовила РФ в екстрадиції експолковника ФСБ

Фото: pixabay

Чорногорія відмовила Москві в екстрадиції колишнього полковника ФСБ

Сенін був заарештований за міжнародним ордером у червні 2021 року, отримав у Чорногорії політичний притулок.

Чорногорія відмовилася екстрадувати до Росії колишнього полковника російського ФСБ Дмитра Сеніна, оскільки він вже набув статусу біженця. Про це повідомляє Радіо Свобода.

Про це заявили після засідання Військового суду в Підгориці, який заочно розглядає справу Сеніна.

Зазначається, що Сенін був заарештований за міжнародним ордером у червні 2021 року, отримав у Чорногорії політичний притулок, оскільки раніше нібито зазнавав переслідувань у РФ із політичних мотивів.

У Росії Сеніна звинувачують у дезертирстві, що загрожує йому ув’язненням до семи років.

Він залишив РФ у лютому 2017 року через побоювання арешту у зв’язку з кримінальним розслідуванням щодо його друга та родича, полковника МВС Дмитра Захарченка. Виїхав з країни під ім’ям Тимура Кудасова через російсько-грузинський кордон 23 лютого 2017 року.

За даними росЗМІ, після його зникнення спецслужби або не знали, або вдавали, що не знають про втечу їх колеги за кордон упродовж трьох років. Лише у грудні 2020 року оперативники служби внутрішньої безпеки ФСБ з’ясували, що їхній співвітчизник користується паспортом, виписаним на інше ім’я.28 червня 2021 року, ім’я втікача було внесено до міжнародного списку розшукуваних осіб, а 4 вересня 2022 року Сеніна затримали у Чорногорії.

Нагадаємо, російський підприємець Артем Усс, син російського губернатора, якого планували екстрадувати з Італії до США, втік з-під домашнього арешту

Також повідомлялося, що Естонія екстрадувала в США агента російської розвідки.

 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button