Україна

Повідомлено про підозру окупаційному “коменданту Херсонщини”


Повідомлено про підозру окупаційному коменданту Херсонщини

За розпорядженням Віктора Бедрика були створені катівні на території окупованого на той час Херсона, повідомляють в СБУ.

СБУ повідомила про підозру окупаційному “коменданту Херсонщини”, який особисто закатував двох українців. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

“Служба безпеки задокументувала злочини російського полковника Віктора Бедрика – заступника командира 22-го армійського корпусу берегових військ рф, який вбивав цивільне населення України. На період окупації Херсона він став так званим «військовим комендантом Херсонської області» і виконував завдання Кремля щодо придушення руху опору в регіоні”, – йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що за його розпорядженням були створені катівні на території окупованого на той час Херсона.

“Рашисти звозили до застінків місцевих жителів, яких викрадали з приватних осель або прямо посеред вулиці, насамперед під час антиросійських мітингів. У камерах цих в’язниць людей били, застосовували до них струм, залишали без їжі та води, а також погрожували розстрілом”, – уточнюють в СБУ.

Зазначається, що одна з катівень була обладнана поверхом нижче “службового кабінету” Бедрика – у підвалі захопленої росіянами адмінбудівлі.

“При цьому він не тільки спостерігав за тим як його підлеглі знущаються з викрадених громадян, але й особисто брав участь у побитті. Встановлено, що Бедрик причетний до катування щонайменше 12 мирних жителів Херсонщини, які виступали проти окупаційного режиму РФ. Двоє з цих потерпілих були закатовані до смерті. Щоб приховати воєнні злочини, російські загарбники записували у власних документах “судово-медичної експертизи”, що “знайшли” загиблих “вже мертвими посеред міста”, – пише пресслужба СБУ.

Повідомляється, що задокументовано також злочинну діяльність «наглядача» за ув’язненими Олександра Чичкана – підлеглого Бедрика.

Через тортури та вбивства рашисти намагались зламати український супротив і змусити його учасників співпрацювати з агресором, – зазначають в СБУ.

Бедрику і Чичкану заочно повідомлено про підозру в порушенні законів і звичаїв війни, вчиненому за попередньою змовою групою осіб.

“Тривають комплексні заходи для притягнення зловмисників до відповідальності незалежно від місця їх перебування”, – йдеться далі в повідомленні.

Нагадаємо, СБУ повідомила про підозру російському комбату, який закатував воїна ЗСУ під час окупації Чернігівщини.

В Україні повідомили підозру головам російських авіакомпаній

Головного тюремника РФ підозрюють у причетності до створення концтаборів

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button