Україна

Поступки РФ: Зеленський відповів на заяви Трампа


Поступки РФ: Зеленський відповів на заяви Трампа

Глава України сумнівається, що екс-президент США завершив би війну, оскільки в нього вже був такий шанс за часів своєї каденції.

Президент України Володимир Зеленський відреагував на заяви Дональда Трампа про те, що останній буцімто “закінчив би війну за 24 години”, у разі якби очолював США. Український лідер нагадав, що екс-президент США так і не зупинив війну на сході України за часів своєї каденції. Про це голова української держави заявив у своєму інтерв’ю ABC News.

Зеленський зазначив: Трамп своїми заявами натякає, що нібито вже має досвід з закінчення війни за 24 години. Однак за той час, що американський політик був президентом США він не зробив нічого, щоб зупинити бойові дії на сході України.

“Я припускаю, що він мав цей час у своєму розпорядженні, але, мабуть, мав якісь інші пріоритети”, – гадає український президент.

Він також додав, що Україна не погодиться на мир шляхом територіальних поступок. У разі якби Трамп зробив йому таку пропозицію, то він би відмовився від цього.

Зеленський додав, що цінує внесок американців у перемогу нашої держави. Проте він зазначив, що “достатньо” військової допомоги буде лише тоді, коли українська армія повністю звільнить свої території, а Росія зазнає поразки.

Нагадаємо, Дональд Трамп заявляв, що Україна могла б уникнути нападу Росії, якби погодилась на територіальні поступки та нейтральний статус щодо НАТО.

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк прокоментував цю заяву і наголосив, що Україна не поступатиметься територіями заради завершення війни, бо це питання самоповаги та свободи.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button