Україна

Порошенко впевнений, що не опиниться за ґратами

П’ятий президент України, лідер «Європейської солідарності» Петро Порошенко упевнений, що не опиниться за ґратами після повернення в Київ. Про це він заявив в інтерв’ю телеканалу «Настоящее время».

Порошенко заявив, що повертається в Україну не захищатись від президента Володимира Зеленського, а захищати країну.

У нього запитали, як він уявляє собі боротьбу з-за ґрат, на що п’ятий президент відповів, що він не опиниться за ґратами

«Я не опинюся за ґратами, не вистачить ні духу, ні сили, ні волі. Послухайте, я ж таки п’ятий президент, я не можу не повернутися і зрадити мільйони та мільйони голосів, які були віддані за мене і мою команду і у 2014-му, і у 2019 році. Я не можу не повернутись, бо зараз саме з нашою командою велика кількість людей пов’язує свої надії на майбутнє. І ті зміни, що відбулися у соціологічних опитуваннях, в електоральному середовищі, показують, що наша політична сила випередила Зеленського, випередила “слуг народу” і на сьогодні це ще одна причина, чому Зеленський діє таким чином: тому що він хоче за прикладом 2012 року прибрати із парламентських виборів свого основного конкурента. Ми йому такий подарунок не зробимо, тому що ключова позиція: він має пояснити суспільству, у чому полягає державна зрада Порошенка”, – зауважив він.

Порошенко додав, що держзрада вперше йому була пред’явлена ​​на підставі телефонної розмови з Байденом, це ще до обрання президентом Байдена.

«Потім вони швидко закрили справу про держзраду і розпочали нову. І не вам, Володимире Зеленському, людині, яка чотири рази ухилялася від мобілізації, людині, яка виступала в окупованій Горлівці, танцюючи перед сепаратистами, людині, яка зображала з моєї країни України повію, та людині, яка жодного разу з 2014-го по 2019 не була на фронті, а який брав гроші від Коломойського, виконуючи його накази, – не вам звинувачувати мене в державній зраді. І є ще одна мотивація Зеленського робити це: це помста, помста пана Коломойського за втрачені активи, через які він крав гроші українців із державного бюджету», – сказав Порошенко.

Нагадуємо, Порошенко планує повернутися в Україну 17 січня. Цього ж дня йому обиратимуть запобіжний захід у справі про державну зраду.

Back to top button