Україна

Попри заборону віряни УПЦ МП вирушили у хресний хід до Почаєва


Попри заборону віряни УПЦ МП вирушили у хресний хід до Почаєва

Подія викликала значний негативний суспільний резонанс в Хмельницькій області, зазначила місцева влада.


У Хмельницькій області попри заборону проведення масових релігійних заходів майже 2000 вірян УПЦ МП вирушили хресною ходою до Почаївської лаври. Про це повідомив перший заступник начальника Хмельницької ОВА Сергій Тюрін у Facebook.
 
“Цими вихідними, попри рішення Ради оборони області щодо заборони проведення масових релігійних заходів, у тому числі походів і демонстрацій, близько 2000 вірян все ж вирушили хресною ходою до Свято-Успенської Почаївської Лаври. Ця подія викликала значний негативний суспільний резонанс в області, про що свідчать численні обурені публікації від жителів області у соціальних мережах”, – написав він.
 
За словами посадовця, ОВА відслідковує ситуацію, що склалася у зв’язку з цією подією, та вживає усіх можливих заходів, аби не допустити можливих провокацій та конфліктів, які можуть бути використані російськими пропагандистами.
 
Правоохоронці цілодобово забезпечують охорону громадського порядку, а також приділяють особливу увагу безпеці дорожнього руху за маршрутами пересування учасників ходи. Окрім того, вживаються заходи, аби мінімізувати кількість паломників, завдяки чому цьогоріч кількість учасників у рази менша, ніж у минулі роки, коли до ходи могли долучатися понад 20000 вірян.
 
“Окремо хочу поінформувати, що правоохоронці оперативно відреагували на інформацію стосовно учасниці ходи, у якої виявили георгіївську стрічку. Заборонену символіку працівниками поліції було вилучено, а на вірянку скали протокол про адмінправопорушення”, – додав Тюрін.

Нагадаємо, раніше митрополит Чернівецький і Буковинський Православної церкви України Данило у зверненні до вірян обурився, що влада забороняє паломництва, “вигадуючи” війну.

На Чернігівщині підпалили церкву Московського патріархату 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button