Україна

Поляки анонсували розблокування одного з напрямків на кордоні – ДПСУ


Поляки анонсували розблокування одного з напрямків на кордоні - ДПСУ

Найскладніша ситуація спостерігається на напрямках пунктів пропуску Ягодин та Шегині, зазначає Андрій Демченко.

Польські фермери планують на деякий час до 13 березня розблокувати рух у напрямку пункту пропуску Краківець. Про це заявив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі інформаційного марафону Єдині новини.

“Станом на ранок, в чергах перебуває десь 2300 вантажівок сукупно на всіх напрямках, де польські фермери ускладнюють або практично унеможливлюють проїзд вантажних транспортних засобів. Найбільше це навпроти пунктів пропуску Краківець та Ягодин”, – заявив посадовець.

За його словами, нині найскладніша ситуація спостерігається на напрямках пунктів пропуску Ягодин та Шегині, де фермери взагалі не пропускають вантажівки в бік Польщі.

Водночас виїзд в бік України за вчорашній день у напрямку Ягодина перетнули близько 70 вантажних транспортних засобів, а Шегині – близько 20.

“Від польської сторони ми отримали інформацію, що польські фермери начебто вирішили припинити тимчасово блокування руху в напрямку пункту пропуску Краківець. За інформацією, яку нам повідомили, це може тривати десь до 13 числа. Але чи буде дотримано це, чи дійсно до 13 числа розблокують напрямок пункту пропуску Краківець – будемо бачити”, – зазначив Демченко.

Він додав, що польські фермери не перешкоджають руху для легкових автомобілів та автобусів, які перетинають кордон.   

Нагадаємо, польські фермери кілька тижнів тому заблокували кордон з Україною. Вони ускладнили рух вантажівок через пункти пропуску, що впливає на експорт.

Польща неофіційно веде переговори з ЄС щодо поблажок фермерам

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button