Світ

В Естонії заявили, що ще мають зброю для України

В Естонії заявили, що ще мають зброю для України

Міністр оборони Естонії Ханно Певкур

Подальша військова допомога Києву залежатиме від потреб ЗСУ восени. Зараз Таллін зосереджений на навчанні українських військових.

Естонія ще має зброю для Україні, але що саме і в якій кількості буде передано, залежить від успіхів ЗСУ влітку та потреб восени. Про це естонський міністр оборони Ханно Певкур заявив порталу ERR 2 червня.

За його словами, необхідне озброєння для контрнаступу союзники вже поставили. Від Естонії Україна найближчим часом отримає ще один польовий шпиталь.

“Зараз ми в першу чергу зосередимося на навчанні та польовому шпиталі, а там подивимося. Багато залежить від успіхів українців найближчим часом і від того, якої саме допомоги вони потребуватимуть. Це питання планується обговорити на наступній зустрічі у форматі Рамштайн, яка пройде за два тижні”, – зазначив Певкур.

Міністр додав, що зараз українці найбільше потребують систем ППО. Але поряд зі зброєю не можна забувати про важливість навчання.

“Ми вже навчили медиків та снайперів. Це конкретні галузі, в яких Естонія, безумовно, може надавати допомогу і в майбутньому”, – наголосив він.

Нагадаємо, у кінці квітня уряд Естонії схвалив новий пакет військової допомоги для України, до якого увійшли артилерійські снаряди, прилади нічного бачення, боєприпаси для стрілецької зброї.

В Естонії пройшли вишкіл 1000 українських військових

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button