Україна

Польща передала Україні 5000 Старлінків


Польща передала Україні 5000 Старлінків

Частину терміналів буде відправлено для забезпечення безперебійного звʼязку на прифронтових територіях, решту – на обʼєкти критичної інфраструктури.

Україна отримала ще 5 тисяч Старлінків від Польщі. Про це сьогодні, 21 грудня, повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Міністр повідомив, що частину терміналів буде відправлено для забезпечення безперебійного звʼязку на прифронтових територіях, решту – на обʼєкти критичної інфраструктури.

“Сьогодні в Україні працює близько 47 тисяч Старлінків, які ми отримали завдяки домовленостям Мінцифри з міжнародними донорами та партнерами. Польща передала найбільше терміналів — загалом 19,5 тисяч. Дякую уряду та Міністерству цифровізації Польщі, а також Національному інституту комунікацій за потужну підтримку в забезпеченні зв’язку в Україні”, – написав у соцмережах Федоров. 

Раніше Федоров повідомляв, що ЗСУ отримали 3 тисячі FPV-дронів. 10 млн гривень до збору на FPV-дрони внесла компанія Favbet. Це був один з найбільших донатів.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button