Україна

Половина ракет КНДР не долетіли до цілей в Україні – Офіс генпрокурора


Половина ракет КНДР не долетіли до цілей в Україні - Офіс генпрокурора

Прокурори вивчили уламки 21 з приблизно 50 північнокорейських балістичних ракет, якими Рф намагалася завдати ударів по Україні в період з кінця грудня до кінця лютого.

В Офісі генерального прокурора України заявили, що близько половини північнокорейських ракет, якими Росія вдарила по Україні, не долетіли до цілі. Відсоток несправності високий. Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що всього прокурори вивчили уламки 21 з приблизно 50 північнокорейських балістичних ракет, якими Росія намагалася завдати ударів по Україні в період з кінця грудня до кінця лютого.

“Близько половини північнокорейських ракет збилися із запрограмованої траєкторії та вибухнули у повітрі, у таких випадках уламки не були знайдені”, – зазначили в Офісі генпрокурора.

Як повідомляється, останній зафіксований запуск північнокорейської ракети KN-23 по Україні було здійснено 27 лютого. Загальна кількість виявлених пусків збігається з даними розвідки, згідно з якими Північна Корея поставила Росії близько 50 балістичних ракет.

Три ракети були випущені по Києву і прилеглим до нього районам. Цілями інших були Харківська, Полтавська, Донецька та Кіровоградська області.

Внаслідок атак північнокорейським озброєнням, які розпочалися 30 грудня 2023 року, в Україні загинули 24 особи, 115 отримали поранення, пошкоджено житлові будинки та промислові об’єкти.

За даними Офісу генпрокурора, близько 50 ракет було, зокрема, запущено із західних областей Росії – Бєлгородської, Воронезької та Курської. При цьому Україна все ще з’ясовує, чи направив Пхеньян до Росії інструкторів для спостереження за пусками ракет.

Нагадаємо, Україна отримала докази того, що Росія використовує ракети КНДР.

Раніше інформацію про передачу північнокорейської зброї РФ оприлюднив Білий дім. За словами координатора Ради національної безпеки Білого дому Джона Кірбі, Росія вже кілька разів запускала такі ракети по Україні.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

fourteen − three =

Back to top button