Україна

Поліція уточнила кількість жертв у Костянтинівці


Поліція уточнила кількість жертв у Костянтинівці

Багато тіл загиблих було “в розірваному стані”, багато з них були обгорілими, але майже всіх вдалося ідентифікувати.

В результаті російського обстрілу ринку у місті Костянтинівка загинули 16 місцевих жителів, а не 17, як повідомлялося раніше. Ще 33 особи отримали поранення, повідомила начальниця відділу комунікації управління Нацполіції в Донецькій області Олександра Гаврилко в ефірі телемарафону в четвер, 7 вересня.

“Наразі, за офіційною інформацією, ми маємо 16 тіл загиблих людей і 33 поранених осіб. Спочатку була інформація про 17 загиблих. Коли ми провели вже ретельний візуальний огляд останків тіл, ми встановили, що вони належать 16 особам”, – заявила вона.

За словами Гаврилко, вже майже всіх загиблих ідентифіковано і знайдено їхніх родичів.

“Сьогодні на ранок у нас залишається одна людина – це тіло чоловіка – родичі якого не з’явилися. Ми відібрали ДНК-профіль і ми звертаємося до всіх людей, хто мешкає в Костянтинівці, хто знає, що родичі або знайомі перебували там (на місці обстрілу – ред.), звернутися до поліції, якщо ви цю людину знаєте, і прийти на впізнання”, – сказала представниця поліції.

Гаврилко розповіла, що багато тіл загиблих було “в розірваному стані”, багато з них були обгорілими.

Вона також зазначила, що поліція виключає використання росіянами артилерії, про що повідомлялося раніше.

“Наразі ще проводиться експертиза вибухотехніками, ще перевірка триває. Одне можу сказати: що є декілька версій щодо типу озброєння. Артилерію ми поки що виключаємо, хоча спочатку ми надавали інформацію, що це був артилерійський обстріл. Наразі ми це виключаємо. Є декілька версій, проте пізніше це буде уточнена інформація”, – пообіцяла Гаврилко.

Як відомо, вчора вдень росіяни атакували Костянтинівку. Було пошкоджено 20 магазинів, лінії електропередач, адміністративну будівлю і п’ятий поверх житлового будинку, згоріли легкові автомобілі та вісім торговельних об’єктів.

Розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч.2 ст.438 КК України).

Оприлюднено відео удару росіян по Костянтинівці

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button