Україна

Походження COVID-19 – Гендиректор ВООЗ обговорив з прем’єром Китаю – 1News

Тедрос Аданом Гебреїсус


Фото з відкритих джерел

Також сторони обговорили необхідність активних зусиль щодо вакцинації, щоб вакцинувати 70% населення усіх країн

Генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров’я Тедрос Аданом Гебреїсус провів переговори з прем’єр-міністром Китаю Лі Кецяном щодо необхідності посилення співпраці в розслідування походження COVID-19. Про це  глава ВООЗ повідомив на своїй сторінці у Twitter.

“Ми обговорювали COVID-19 і необхідність активних зусиль щодо вакцинації цього року, щоб вакцинувати 70% населення усіх країн. Ми також обговорили необхідність посилення співпраці щодо розслідування походження вірусу COVID-19, що буде ґрунтуватися на науці та доказах”, – розповів Гебреїсус за підсумками переговорів з китайським прем’єром.

1News за темою: Міг потрапити до Уханя разом з напівфабрикатами: Китай висунув теорію щодо походження COVID-19

Нагадаємо, у серпні минулого року Всесвітня організація охорони здоров’я створила нову групу експертів, яка працюватиме над з’ясуванням походження COVID-19. Група експертів буде називатися Міжнародна наукова консультативна група з походження нових патогенів (SAGO). 

До того, у січні, група дослідників Всесвітньої організації охорони здоров’я прибула до китайського міста Ухань, де вперше було виявлено випадки коронавірусу COVID-19, щоб провести розслідування щодо його походження.

Повідомлялося, що експерти виявили важливі докази, які стосуються ролі уханьського ринку морепродуктів в поширенні хвороби.

Раніше у Всесвітній організації охорони здоров’я заявили, що процес виявлення витоків пандемії COVID-19 зупинився, оскільки багато ферм із дикими тваринами, які могли бути цікавими для розслідування, вже закрили, а тварин – вбили. 


Джерело

Back to top button