Світ

ВООЗ: масова вакцинація не приведе до повного знищення коронавірусу

Проведення масових щеплень населення не призведе до повного викорінення коронавірусу. Про це заявили експерти Всесвітньої організації охорони здоров’я під час прес-конференції в Женеві, пише 1NEWS, посилаючись на 112.ua.

“Вакцинація буде здійснювати серйозний вплив, але я не думаю, що хтось може обіцяти викорінення вірусу, поки ми не зрозуміємо його набагато більше”, – зазначив координатор ВООЗ з питань надання допомоги Майк Райан.

Аналогічну думку висловила і провідний експерт ВООЗ з питань вакцинації Кетрін О’брайен. Вона зазначила, саме по собі число вакцинованих людей не є вирішальним фактором. Про це свідчать минулорічні масштабні спалахи кору в деяких країнах.

“Завжди важливо те, де саме поширюється вірус, а також наскільки великий захисний поріг від нього є в суспільстві”, – пояснила О’брайен.

Вона додала, що досі залишаються відкритими багато питань щодо ефективності щеплень, наприклад, якою мірою вакцинація проти коронавірусу пом’якшує ступінь тяжкості можливого зараження і наскільки добре вона може запобігти передачі вірусу.

Однак, за словами експерта, для досягнення так званого колективного імунітету рівень вакцинації населення повинен становити від 60 до 70 відсотків. Тільки при такому охоплення населення вірус більше не зможе швидко поширюватися.

Back to top button