Україна

Подоляк розповів про помилки у перші дні війни


Подоляк розповів про помилки у перші дні війни

Радник голови ОП Михайло Подоляк розповів, чому в перші дні вторгнення РФ не завдавали ударів по мостах і не підривали їх.

 
В інтерв’ю Фактам він сказав, що українській владі було шкода підривати мости – “24 лютого ми психологічно не були готові підривати мости”.
 
“Перші кілька годин думали: ми вкладали гроші в комфорт для людей, як тепер руйнувати все це? Будь-якому дбайливому власнику важко самому знищити те, що він створив своїми руками. Ось цю тодішню неквапливість вважаю фундаментальною помилкою. Однак десь о шостій вечора вже побачив в очах рішучість: заради захисту країни все руйнуватимемо разом із цими російськими іржавими танками. Ми ж думали, що з того боку теж люди, що вони дбайливо ставитимуться до будинків, мостів та іншої інфраструктури”, – заявив Подоляк.
 
Він також не заперечує, що претензії до влади, звісно, ​​будуть. Адже люди схильні шукати когось, хто має відповісти за високу ціну того, що відбувається.
 
“Так, з морального погляду це зрозуміло, але з об’єктивної – до війни Україна була готова, інакше 180 днів ніхто не зміг би вистояти проти такої армії”, – резюмував Подоляк.
 
Раніше Михайло Подоляк озвучив причину війни проти України. Радник голови Офісу президента вважає, що причина російської агресії полягає у спробі “відновити” СРСР.
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button