Україна

Подоляк про перспективу розпаду РФ: Важливі не кордониЕксклюзив


Подоляк про перспективу розпаду РФ: Важливі не кордони

РФ має припинити своє існування у нинішньому політичному вигляді, зазначив радник глави Офісу президента.

Радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк в ексклюзивному інтерв’ю для 1News торкнувся теми майбутнього Росії, зокрема, говорив про те, чи справді є ймовірність розвалу РФ.

На його думку, головне не в територіальному питанні, а в тому, що РФ має припинити своє існування у нинішньому політичному вигляді.

“Я дуже люблю наш оптимізм, але ми – прагматики, нам має бути все одно, що буде з кордонами Російської Федерації. Ось що точно має статися, так це те, що РФ у нинішньому політичному вигляді має припинити своє існування. Мають піти реваншистські та експансіоністські настрої, пов’язані з комплексом неповноцінності, що сформувалися після розпаду СРСР”, – зазначив Подоляк.

Радник голови ОП наголосив, що ідея “можемо повторити” мала компенсувати більшості росіян життя у злиднях, тому важливо, щоб воно померло назавжди.

“Більшість населення РФ живе у злиднях, вони не можуть винайти той же телефон, все крадуть – і навіть у такій ситуації страждають на реваншизм. Ідея Росії, яка “може щось повторити”, повинна була компенсувати їм життя в злиднях. Людям украй низької соціальної відповідальності запропонували прийти в іншу країну і когось там убити, забрати його майно, а до всього сказали, що за ці злочини нічого не буде. Ця концепція має померти остаточно, а померти вона може з військовою поразкою від України. Ми дійдемо до кордону, і слово “Україна” вони згадуватимуть найближчі 200 років із жахом, якщо залишаться в рамках якоїсь країни”, – уточнив Подоляк.

Він зазначив, що у самій РФ немає закону про референдум, але там чомусь вирішили, що можуть штучно насадити цю норму в Україні.

“За великим рахунком, не так важливо, чи будуть у них демократичні вибори, чи Росія розпадатиметься на етнічні країни, тому що це класична імперія, яка переважає інші народи. До речі, тому у них немає закону про референдум, у них не можна вийти з складу РФ. Але чомусь там вирішили, що процедуру псевдореферендумів вони можуть штучно та примусово принести на інші території. Нам буде неважливо, що буде з ними після того, як ми військовим шляхом доведемо їхню неспроможність”, – вважає радник голови ОП.

У цьому ж інтерв’ю Михайло Подоляк розповів, як формується міжнародний трибунал для РФ.

Подоляк прогнозує для РФ долю країни-ізгоя


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button