Україна

Подоляк: Апетити РФ зростають, переговори зараз неможливі


Подоляк: Апетити РФ зростають, переговори зараз неможливі

Якщо переговори відбудуться сьогодні, Росія захоче закріпити за собою окуповані території, упевнений Михайло Подоляк.

Наразі немає переговорів України та Росії про війну та мир, оскільки неможливо знайти точку консенсусу. Про це заявив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк в інтерв’ю виданню El Pais.

Подоляк вважає, що якби переговори відбулися сьогодні, то апетити Росії зросли б, і через деякий час війна продовжилася б.

Для України вкрай важливо закріпити за собою знову захоплені території. Для України дискусія в цих умовах неможлива. Якщо переговори відбудуться сьогодні, Росія захоче закріпити за собою окуповані території, Херсонську, Запорізьку, Донецьку, Луганську області. Це означатиме, що апетити Росії зростуть, і за деякий час ми отримаємо продовження війни”, – заявив він.

За словами Подоляка, Росія в такому разі стане набагато агресивнішою на європейському ринку і створить повний хаос.

“Європа дорого заплатить за це падінням якості життя. Якщо Європа хоче відновити довоєнну Україну, необхідно, щоб ми тактично вигнали Росію з її території, та щоб вона трансформувала свою нинішню агресивну політичну систему. Тільки тоді Європа зможе повернутися до мирного життя”, – наголосив Подоляк.

Він додав: якщо збережеться хоча б одне вогнище напруженості у відносинах із Росією, то буде війна без кінця.

“Якщо Росія не програє, вона продовжуватиме провокувати Європу в таких анклавах, як Придністров’я, Грузія та Північний Казахстан”, – запевняє радник глави ОП.

Раніше Подоляк повідомляв, що Росія вимагає від України переговорів, оскільки має обмежені ресурси для війни. Російські окупанти нині перебувають на піку своїх територіальних претензій. Вони розуміють, що ЗСУ за допомогою західної зброї звільнятимуть захоплені ними території.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button