Україна

Пішов з життя ексголова ДСНС Сергій Бочковський


Пішов з життя ексголова ДСНС Сергій Бочковський

У березні 2015 року Сергія Бочковського звільнили з посади за підозрою в корпуції, але пізніше суд визнав звільнення незаконним і поновив Бочковсього на посаді.

27 листопада після тривалої хвороби на 58-му році життя помер Сергій Бочковський – колишній голова ДСНС України (2014–2015 рр). Про це повідомила пресслужба ДСНС.

“Сергій Станіславович все життя присвятив пожежній справі, працювавши на різних посадах у сфері цивільного захисту. Висловлюємо щирі слова співчуття рідним та близьким. Світла пам’ять…” – йдеться в некролозі.

Нагадаємо, 25 березня 2015 року керівник ДСНС Сергій Бочковський і його заступник Василь Стоєцький були затримані просто на засіданні Кабміну і вивезені з будівлі уряду для проведення слідчих дій. Їх підозрювали у зловживаннях і причетності до корупційних схем. Але 26 квітня Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконним звільнення Сергія Бочковського і зобов’язав виплатити йому компенсацію, усерпні 2018 року це рішення також було підтримано Київським апеляційним адміністративним судом.

У червні 2020 року Касаційний адміністративний суд Верховного суду визнав законними рішення судів попередніх інстанцій про відновлення Сергія Бочковського на посаді голови Державної служби з надзвичайних ситуацій, з якої він був звільнений в 2015 році через підозру в корупції. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button