Україна

Пілот ЗСУ розповів про польоти на Азовсталь

Пілот ЗСУ розповів про польоти на Азовсталь

Фото: Скриншот

Усього на Азовсталь літало 16 військових вертольотів Мі-8

Пілот доставив на оточений російськими загарбниками завод у Маріуполі вантаж, а також вивіз 20 поранених.

Один із українських військових пілотів розповів деталі секретної операції польотів до Маріуполя на завод Азовсталь, де перебували заблоковані захисники. Інтерв’ю з ним оприлюднено в YouTube-каналі Сухопутних військ України у четвер, 2 червня.

Пілот доставив на оточений російськими загарбниками завод у Маріуполі вантаж, а також вивіз 20 поранених.

“Керувало цією операцією ГУР, вона була секретна. У когось була доба, у когось тиждень на підготовку, а у когось – лічені години. Необхідно було доставити вантаж на територію супротивника завглибшки понад 100 кілометрів”, – розповів. військовий.

Дорогою назад у його вертоліт влучила ракета ПЗРК, відмовив один двигун.

“На жаль, другому вертольоту позаду менше пощастило і весь екіпаж загинув. На нашому борту було 20 поранених, і я думав, що якщо ми сядемо в полі, як їх евакуювати? Тому залишалося долітати до місця посадки”, – розповів пілот.

Напередодні було оприлюднено унікальні кадри прольоту українських вертольотів у заблокований Маріуполь до захисників Азовсталі. Операцію проводили фахівці ГУР Міноборони та полк Азов.

До захисників заблокованого Росією Маріуполя на Азовсталь літало 16 військових гелікоптерів Мі-8, завантажених необхідним спорядженням. Загалом було сім таких місій.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button