Україна

Пік захворюваності на COVID-19 в Україні минає, кількість госпіталізацій і смертей знизилась, – Ляшко – 1News

Глава МОЗ зауважив, що завдяки вакцинації понад 50% дорослих українців, спостерігаються значно нижчі цифри навантаження на систему охорони здоров’я

Віктор Ляшко
Українська правда

У світі продовжують фіксувати спад нових випадків COVID-19. Україна також минає пік захворюваності. Кількість госпіталізацій і померлих менша, ніж на піку попередньої “Дельта”-хвилі. Про це під час брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

“Попри найбільші цифри виявлених випадків за весь час епідемії, – а це понад 40 тисяч підтверджених захворювань на добу, – рівень госпіталізацій в Україні вже нижчий за граничний показник адаптивного карантину, а летальність зменшилася у 4 рази – з 2% до 0,5%”, – повідомив Ляшко.

Він також наголосив, що це перша хвиля, коли навіть при найвищих показниках добових випадків в Україні було доступно більш ніж половина ліжок для ковід-хворих.

Ляшко стверджує, що середньодобова кількість померлих від ускладнень COVID-19 припинила зростати й останні п’ять днів перебуває на плато у близько 240 осіб на добу. 

Міністр також зауважив, що завдяки вакцинації понад 50% дорослих українців, спостерігаються значно нижчі цифри навантаження на систему охорони здоров’я.

1News за темою: Як підвищити рівень антитіл після вакцинації проти COVID-19: Відповідь науковців

Так, за даними математичного моделювання, вакцинація в Україні вже врятувала близько 22 тис. життів. Це означає, що кількість померлих за весь час пандемії вдалося зменшити як мінімум на 17%.

Нагадаємо, нещодавно міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко пояснив, що вакцинація не впливає на можливість стати донором крові. Однак донацію можна зробити тільки через 3 доби після щеплення. 


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button