Україна

Підтримка України – парламент Грузії схвалив резолюцію – новини


Фото з відкритих джерел

В ній йдеться про засудження будь-яких дій проти територіальної цілісності суверенної держави

Парламент Грузії ухвалив резолюцію на підтримку України, проєкт якої запропонувала партія “Грузинська мрія”. Про це повідомили “Новини-Грузія”.

Як зазначається, 74 із 107 депутатів, які пройшли реєстрацію для голосування, підтримали проєкт, при цьому, ніхто не виступив проти. Однак, переважна більшість присутніх у залі представників опозиції утрималася від голосування. Опозиція під час обговорення тексту резолюції піддала проєкт критиці, назвавши його текст “недостатньо чітким” через не зазначену у ньому роль Російської Федерації.

Зокрема текст резолюції містив інформацію про те, що Грузія засуджує будь-які наміри, які можуть бути спрямовані проти територіальної цілісності суверенної держави.

“Грузія висловлює глибоке занепокоєння щодо можливої військової ескалації в Україні та засуджує будь-які наміри, які можуть бути спрямовані проти суверенітету та територіальної цілісності суверенної держави, що створює нову загрозу не лише для України, а й для регіонального миру та безпеки”, – йдеться у документі.

Також у резолюції уточнюється, що парламент Грузії висловлює солідарність із дружнім українським народом.

Новини за темою: ПАРЄ затвердила резолюцію про припинення практики насильницьких зникнень

Нагадаємо, що раніше президентка Тайваню Цай Інвень висловила солідарне розуміння ситуації в Україні, нагадавши, що воєнні дії не є рішенням для врегулювання суперечок.

За її словами, країна вже давно стикається з воєнними загрозами та залякуванням з боку Китаю.


[ad_2]
Source link

Back to top button