Україна

Підсумки 29.04: Удар по Криму і жертви в УманіСюжет


Підсумки 29.04: Удар по Криму і жертви в Умані

У Криму спалахнула нафтобаза біля Севастополя; В Умані завершили пошукові роботи. Кореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

У Криму спалахнула нафтобаза біля Севастополя
 
У Козачій бухті Севастополя в ніч проти суботи сталася пожежа на нафтобазі. Окупаційна влада заявила про удар безпілотниками. Вогнем охоплено близько 1000 кв. м, пожежі надано четвертий ранг складності. Пізніше в українській розвідці повідомили, що внаслідок вибуху було знищено понад 10 резервуарів із нафтопродуктами. Їхня загальна ємність – близько 40 тисяч тонн. Ці нафтопродукти призначалися потреб Чорноморського флоту РФ. Тим часом у соцмережах повідомляють, що частина окупантів почала тікати до Росії. Так, перед Керченським мостом утворився величезний затор на виїзд з півострова. Крім того, після вибухів Крим також покинув російський урядовий борт Ту-204-300. Про це свідчать дані порталу Flightradar. 

В Умані завершили пошукові роботи

В Умані завершилася пошуково-рятувальна операція. За останніми даними, внаслідок ракетного обстрілу загинули 23 людини, серед яких п’ятеро дітей. Ще дві жінки вважаються безвісти зниклими. Також унаслідок ракетного удару поранено дев’ятьох людей. Силами рятувальників, поліцейських і волонтерів з-під завалів вдалося врятувати 17 осіб. 

Британія закупить для ЗСУ далекобійні ракети – ЗМІ

Міністерство оборони Великої Британії опублікувало інформацію про військову техніку, яку закуповують для потреб ЗСУ в межах фонду підтримки України. Серед іншого там йдеться про далекобійні ракети з дальністю від 100 до 300 км, які можна запускати із землі, води або з повітря. Документ був опублікований ще 14 березня, однак у ЗМІ на нього звернули лише зараз. Ісландія, Норвегія, Швеція, Данія та Литва обʼєднались на чолі з Британією, щоб швидко купувати зброю для ЗСУ. Бюджет фонду складає 520 млн фунтів.

Збій в роботі Приватбанку: що відомо

У роботі Приватбанку стався масовий збій при операціях. У ПриватБанку повідомили, що розбираються з ситуацією. Технічної проблеми з боку банку немає – попередньо, збій на стороні платіжних систем. Там також зазначили, що термінали інших банків також працюють з перебоями. Пізніше у ПриватБанку повідомили, що зі збоями вже справились і система ПриватБанку працює.

Україна вимагає поновити аграрний імпорт і транзит

МЗС України подало до посольства Польщі та представництва ЄС в Україні ноти щодо категоричної неприйнятності ситуації стосовно торговельних обмежень на імпорт аграрної продукції України. “Такі обмеження, якими б причинами вони не обґрунтовувалися, не відповідають Угоді про асоціацію між Україною та ЄС та принципам і нормам Єдиного ринку ЄС”, – зазначили у МЗС. Україна закликає партнерів до пошуку збалансованого рішення на основі законодавства ЄС, Угоди про асоціацію.

Пригожин заявив, що Вагнер може покинути Бахмут

Засновник ПВК Вагнер Євген Пригожин висунув ультиматум російському міністерству оборони: бойовик погрожує, що його найманці відступлять з Бахмута, якщо їх не забезпечать боєприпасами. Він додав, що у вагнерівців боєприпасів залишилось на кілька днів, тому він не бачить можливості продовжувати воювати. Про це він заявив у відеозверненні до міністра оборони Росії.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button