Україна

Підсумки 28.06: Провал Байдена і удар по ДніпруСюжет


Підсумки 28.06: Провал Байдена і удар по Дніпру

Демократи обговорюють заміну Байдена після провалу у дебатах; РФ влучила у дев’ятиповерхівку в Дніпрі. Kореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

Знищено російські штурмовик Су-25 і шість БПЛА

Бійці Нацгвардії знищили російський штурмовий літак Су-25 на Донеччині. “Гвардійці виявили ворожий Су-25, відомий також під назвою “Грач”, що здійснював бойовий виліт. Зведений розрахунок переносного зенітно-ракетного комплексу (ПЗРК) Ігла 31-ї бригади Національної гвардії України діяв оперативно та професійно. Влучним пострілом штурмовик Су-25 було збито”, – йдеться в повідомленні Нацгвардії. Крім того, у Повітряних силах повідомили, що на півдні та сході збито шість ворожих БПЛА.

Демократи обговорюють заміну Байдена через провал у дебатах – ЗМІ

Після дебатів Байдена і Трампа журналісти від CNN провели опитування спостерігачів і запитали: Хто, на вашу думку, виграв сьогоднішні дебати? Джо Байден набрав 33%, Дональд Трамп – 67%. Повідомляється, що після цього демократи заговорили про можливу заміну кандидата. Politico теж пише, що представники та донори Демократичної партії обговорюють заміну їхнього кандидата, Байдена у виборчому списку через його провальний виступ на дебатах з Трампом. Один із радників партії сказав виданню, що “не менше пів дюжини ключових донорів надіслали йому повідомлення про “катастрофу”, і що демократам “потрібно щось робити”, але визнав, що “мало що можливо, якщо” Байден не відійде вбік. Редакція NYT звернулася до Байдена із закликом залишити перегони.

РФ атакувала Дніпро: пошкоджено дев’ятиповерхівку

Російські війська завдали ракетного удару по Дніпру. Пошкоджено дев’ятиповерхівку – зруйнувані декількох поверхів. Станом на вечір п’ятниці було відомо, що одна людина загинула 12 постраждали, двоє не виходили на звʼязок. Пошуково-рятувальна операція триває.

Зеленський зробив заяву про план закінчення війни

План закінчення війни буде готовий в цьому році. Про це заявив президент Володимир Зеленський 28 червня на спільній пресконференції із президенткою Словенії Наташею Пірц Мусар у Києві. За його словами, нещодавно пройшов Саміт миру, і зараз триває робота над трьома детальними планами щодо енергетики, продовольчої безпеки і обмінів. “І ці питання, я впевнений, ми вирішимо. Принаймні ми підготуємо детальний план. Це буде найближчим часом. Всі інші пункти Формули миру ми також розробимо і підготуємо совокупний план, який буде на столі перед нашими партнерами. Для нас дуже важливо показати план закінчення війни, який буде підтриманий більшістю світу”, – сказав президент.

Зеленський розповів про очікування від саміту НАТО

Україна активно працює на тим, щоб саміт НАТО у Вашингтоні був успішним для всіх. Про це сказав президент Володимир Зеленський. Він зазначив, що очікується збільшення кількості систем Patriot для України, а також серйозний пакет підтримки українських військових.

Дрон атакував нафтобазу в Тамбовській області РФ

У Тамбовській області РФ безпілотник атакував нафтобазу, виникла пожежа. Про це вранці в п’ятницю повідомив губернатор області Максим Єгоров.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

nineteen − thirteen =

Back to top button