Україна

Підсумки 27.9: Повернення Вагнера і “гарні новини”Сюжет


Підсумки 27.9: Повернення Вагнера і гарні новини

“Вагнерівці” прибули до зони бойових дій на Херсонщині; Генерал ЗСУ анонсував “гарні новини” з півдня. Кореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

“Вагнерівці” прибули до зони бойових дій на Херсонщині – соцмережі

Російський воєнкор, посилаючись на власні джерела повідомляє, що групи ПВК Вагнер прибули до зони бойових дій у Херсонській області. Повідомляється, що штурмові загони з’єднання розподіляються по секторах, але подробиці воєнкору поки що не відомі, оскільки ця інформація – під грифом “Секретно”. У Східному угрупованню військ ЗСУ підтвердили повернення “вагнерівців” на фронт. Йдеться про залишки ПВК – близько 500 осіб, яких російське командування планує залучити у війні. У свою чергу радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що ПВК Вагнер закінчився разом із ліквідацією ватажка Євгена Пригожина та командира Дмитра Уткіна. “Запам’ятайте: жодної ПВК Вагнера більше не існує”, – зазначив він.

Генерал ЗСУ анонсував “гарні новини” з півдня

Сили оборони України стабільно просуваються на Таврійському напрямку. Про це повідомив командувач Оперативно-стратегічного угруповання військ (ОСУВ) Таврія генерал  Олександр Тарнавський. “Таврійський напрямок. Будуть гарні новини”, – написав він. За словами Тарнавського, наші воїни стабільно просуваються та знищують росіян.

У Росії почалося судилище над азовцями

У Ростові-на-Дону розпочато судилище над українськими захисниками Маіруполя з полку Азов. Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко. “Прямо зараз в Ростові-на-Дону розпочато нове судилище над нашими Героями Маріуполя з полку Азов. 24 Героїв росіяни засуджуватимуть до пожиттєвого ув’язнення лише за те, що вони боронили свою (нашу) країну. Їм інкримінують  ст. 278 (Насильственный захват власти) и ст. 205.5 (Участие в террористической организации) Кримінального кодексу росії. Ще раз. Громадянам України країна окупант інкримінує захоплення влади в Україні.  Якщо був якись більший цинізм до цього, то тут остаточне дно”, – пише Андрющенко в коментарі до опублікованого відео.

Росія перекинула в Україну нову армію – розвідка

Росія в середині вересня, швидше за все, вперше задіяла частини своєї нової 25-ї загальновійськової армії. Формування розпочало рух в Україну з кінця серпня. Про це 27 вересня повідомило Міністерство оборони Великої Британії. Зазначається, що підрозділи двох маневрених компонентів армії, 67-ї мотострілецької дивізії та 164-ї окремої мотострілецької бригади, ведуть бойові дії на ділянці фронту на захід від Сєвєродонецька та Кремінної, вздовж кордону між Донецькою та Луганською областями.

Уряд призначив трьох заступників міністра оборони

Кабінет міністрів України призначив трьох заступників міністра оборони. Заступниками міністра оборони України стали: Юрій Джигир – ексзаступник міністра фінансів України, Наталія Калмикова – голова Українського ветеранського фонду, Катерина Черногоренко – проектна менеджерка Мінцифри. Міністр оборони Рустем Умєров повідомив більше інформації про нових заступників.

Росія готує дві тисячі штурмовиків на сході – ЗСУ

Російські агресори формують 12 штурмових рот на Лимано-Куп’янському напрямку. Вони будуть задіяні для спроб прориву оборони українських військ. Про це сказав начальник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш. “Противник там формує свої штурмові загони. Зокрема ці 12 рот штурмових з чисельністю приблизно 2 тисячі осіб. Вони намагатимуться пробити дірки в нашій обороні”, – розповів він.

Зеленський схвалив новий вид покарань в Україні

Президент Володимир Зеленський підписав закон про новий вид покарань в Україні – пробаційний нагляд, який стане альтернативою обмеженню чи позбавленню волі. Впровадження пробаційного нагляду сприятиме гуманізації пенітенціарної системи та розширенню можливостей для виправлення особи, вважають у Мін’юсті. Вважається за необхідне замінити арешт на пробаційний нагляд у всіх санкціях, окрім кримінальних правопорушень, вчинених військовослужбовцями.

 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button