Події

Підсумки 26.04: Основні потреби і вбиті діти

Підсумки 26.04: Основні потреби і вбиті діти

Фото: Генштаб ЗСУ

Росія намагається не збавляти свій темп наступу на Сході

Глава держави закликав учасників Рамштайн не забувати, що союзники України вирішують долю світу; ЮНІСЕФ заявив про різке зростання в Україні кількості дітей, вбитих РФ. Kореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

Зеленський назвав зброю, якої потребує Україна

Президент Володимир Зеленський звернувся до учасників 21-го засідання у форматі Рамштайн, заявивши, що роль союзників у війні з Росією є ключовою. Глава держави окреслив три основні потреби, які наразі необхідні українській армії для продовження боротьби. Він розповів союзникам, що наразі Україна найбільше потребує далекобійної зброї, систем протиповітряної оборони та артилерії. За його словами, щонайменше сім систем Patriot потрібно Україні, аби захистити великі міста держави. Ці системи є у союзників, і вони можуть змінити ситуацію на краще, зауважив він.

В ЮНІСЕФ повідомляють про різке зростання кількості українських  дітей, загиблих внаслідок російських атак

За словами представників Дитячого фонду, підтверджена кількість загиблих дітей у 2024 році в Україні через російську агресію, збільшилася майже на 40% порівняно з 2023 роком. За перевіреними ООН даними, внаслідок атак з 1 січня по 31 березня 2024 року загинули 25 дітей, наймолодший убитій росіянами дитині було лише два місяці. Дев’ятеро дітей загинули внаслідок атак у перші три тижні квітня. Усього на ранок 20 квітня, за офіційною інформацією ювенальних прокурорів, 545 дітей загинули  і понад 1298 отримали поранення різного ступеня тяжкості внаслідок агресії РФ.

США розпочали процес переміщення частини зброї з нового пакету військової допомоги Україні

У Пентагоні оголосили, що процес постачання зброї, боєприпасів та обладнання у межах нового пакета допомоги США для України вже розпочався. Там зауважили, що для постачання деяких з обіцяних речей знадобиться більше часу, а втім, коли йдеться про важливі засоби, а саме боєприпаси, то США вже рухаються. Відомо, що Сполучені Штати мають досить багато запасів у Польщі. 

Україна повернула тіла ще 140 загиблих військовослужбовців

Вдалося репатріювати 112 тіл оборонців, що воювали на Донецькому напрямку, 20 полеглих воїнів на Луганському напрямку, 5 тіл оборонців з Сумського напрямку, 2 полеглих воїна на Запорізького напрямку та одного із Херсонського напрямку. Після ідентифікації тіла оборонців передадуть родинам для гідного поховання.

Зеленський виступив з промовою у річницю катастрофи на Чорнобильській АЕС

Він зауважив, що уже 785 днів російські терористи тримають у заручниках Запорізьку АЕС. І відповідальність усього світу – чинити тиск на Росію, щоб забезпечити звільнення ЗАЕС та повернення під повний контроль України, а також захист усіх українських ядерних об’єктів від російських ударів. За словами Зеленського, це єдиний спосіб запобігти новим радіаційним катастрофам, якими постійно загрожує присутність російських окупантів на ЗАЕС.

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід міністру аграрної політики України Миколі Сольському

Суд постановив застосувати до Сольського запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 24 червня 2024 року включно з можливістю внесення застави у розмірі 75 млн 700 тисяч гривень, яка може буде внесена або самим підозрюваним, або іншою особою. Прокурори просили призначити заставу Сольському у розмірі понад 200 млн грн.

Пізніше Сольського було звільнено з-під варти. За міністра було внесено заставу розміром 75,7 млн грн. 

На аеродромі у Москві було спалено багатоцільовий гелікоптер Ка-32

Вертоліт згорів уночі на аеродромі Остафьєво міністерства оборони РФ. Знищена одиниця авіаційної техніки використовувалась державою-агресором в інтересах московського авіаційного центру, зокрема – для підтримки операцій російської окупаційної армії.

В Польщі заявили, що дадуть тимчасовий захист українцям без паспортів

Польща продовжить тимчасовий захист українським біженцям. Зокрема, це стосується й українців без паспорта. Про це заявив міністр внутрішніх справ Польщі Марцін Кєрвінський. Очільник МВС Польщі, який також відповідає за міграційну політику легалізацію іноземців, заявив, що його країна буде охороняти права біженців і не передасть їхні приватні дані.

В Києві терміново евакуювали дві лікарні, одна з яких дитяча

Медзаклади евакуювали через розповсюджене в інтернет-медіа відео, де фактично було анонсовано удар ворога по цих медичних установах. Зокрема, погрози прозвучали на Всебілоруських народних зборах, де керівник КДБ Білорусі Іван Тертеля озвучив нібито попередження для київських лікарень, в яких, за його словами, “ховаються терористи”. Натомість, СБУ закликала сприймати будь-які заяви представників білоруської влади з приводу міфічних терористів, які нібито перебувають в українських лікарнях, як прояв інформаційно-психологічних спецоперацій, котрі грають на руку Росії.

У Броварах чиновник збив чотирьох людей

Голова районної державної адміністрації міста Бровари Володимир Майбоженко у стані алкогольного сп’яніння збив чотирьох людей, серед них дитина. За словами очевидців, одну людину діставали прямо з-під коліс, усі постраждалі зазнали переломів. Перевірка на вміст алкоголю в крові водія показала 2,31 проміле (при дозволеній нормі – 0,2 проміле). 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

15 − 4 =

Back to top button