Україна

Підсумки 22.10: Успіхи ЗСУ та засідання СтавкиСюжет


Підсумки 22.10: Успіхи ЗСУ та засідання Ставки

ЄС виділить Україні до кінця року 9 млрд. євро; На Херсонщині ЗСУ звільнили 88 населених пунктів; Кореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

ЄС виділить Україні до кінця року 9 млрд євро

Євросоюз надасть Україні макрофінансову допомогу обсягом 9 млрд євро до кінця поточного року. За оцінкою ЄС, а також за інформацією, що надходить від уряду України, країні наступного року буде потрібно від 3 до 4 млрд. євро на місяць для покриття базових потреб.

Колаборанти біжать із Херсонщини – Генштаб

У Бериславі на Херсонщині, з 19 жовтня цього року, припинили свою діяльність усі органи окупаційної влади. Також відомо, що місто продовжують залишати колаборанти, що співпрацювали з російськими окупантами, разом із сім’ями та майном.

На Херсонщині ЗСУ звільнили 88 населених пунктів

На Херсонщині Сили оборони звільнили вже 88 населених пунктів, в яких проживає близько 12 тисяч осіб.

Зеленський провів засідання Ставки

Президент України Володимир Зеленський у п’ятницю, 21 жовтня, провів засідання Ставки верховного головнокомандувача. Його учасники обговорили ситуацію на фронті та протиповітряну оборону.

Підписано закон про військовий облік для жінок

Крім того, Зеленський у п’ятницю, 21 жовтня, підписав закон про добровільний військовий облік для жінок.

США готують пакет військової допомоги ЗСУ – ЗМІ

Конгрес США працює над новим пакетом допомоги Україні на суму 50 млрд. доларів. Зокрема, розгляд питання має відбутися після виборів 8 листопада, але до того, як новий склад Конгресу розпочне роботу на початку січня.

Укренерго збалансує графіки відключення світла

В Укренерго заявили, що планові відключення електроенергії застосовуватимуть і надалі, проте графіки планують зробити більш комфортними та рівномірними для населення.

Новини от 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button