Україна

Підсумки 22.04: Удар по телевежі і ATACMS УкраїніСюжет


Підсумки 22.04: Удар по телевежі і ATACMS Україні

Росія атакувала телевежу у Харкові; Зеленський розповів про рішення США щодо передачі Україні ракет ATACMS. Kореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

Зеленський: Щодо ATACMS всі крапки розставлені

Домовленості у питанні надання Україні далекобійних ракет ATACMS досягнуто. Про це сказав президент Володимир Зеленський за підсумками переговорів з американським лідером Джо Байденом. Також, за його совами, українська та американська команди почали роботу над двосторонньою безпековою угодою.

Росія атакувала телевежу у Харкові

Російські агресори завдали чергових ударів по Харківщині. У Харкові атаковано телевізійну інфраструктуру. Співробітники перебували в укритті, тому людських жертв немає. У соцмережах з’явилося відео знищення телевежі у Харкові, на якому зафіксовано, як височенна щогла переламується навпіл, після чого верхня частина падає вниз. У прокуратурі заявили, що за попередніми даними, росіяни атакували Харків ракетою Х-59.

Розстріл поліцейських: суд арештував підозрюваних

Суд обрав безальтернативний запобіжний захід підозрюваним у нападі на поліцейських у Вінницькій області у вигляді тримання під вартою. Обидва підозрювані – батько й син – військовослужбовці. Одному з них 52 роки, а другому – 26 років. Їм було інкріміновано вбивство і замах на життя поліцейських, незаконне поводження зі зброєю та дезертирство. Під час суду  старший чоловік заявив, що в жертву стріляв його син. Це підтвердив і інший арештований і розповів обставини вбивства.

У восьми областях відключення світла – Укренерго

Зранку у понеділок в енергосистемі України зберігався дефіцит електроенергії. Відключення світла з різних причин відбувалися у восьми областях. Так, через негоду було знеструмлено понад 60 населених пунктів в Запорізькій, Кіровоградській, Полтавській, Сумській і Чернігівській областях. З інших причин на ранок було знеструмлено ще 414 населених пунктів. Зокрема, через бойові дії є знеструмлення у Дніпропетровській, Донецькій, Сумській і Харківській областях.

Німеччина зірвала постачання Україні бронемашин MRAP – ЗМІ

Німеччина зірвала Україні постачання бронемашин MRAP, щодо яких був укладений договір з німецькою оборонною компанією, повідомляє Bild. Уряд Німеччини пообіцяв передати для українських військових до 400 одиниць важких колісних бронемашин MRAP з посиленим протимінним захистом. Їх мали поставити із січня до жовтня 2024 року, однак наразі поставки так і не почалися. За інформацією видання, план на 2024 рік скоротили спочатку до 200, а потім до 100 бронемашин. Причина в тому, що запчастини для MRAP надходили зі США. У німецької компанії, що збирає машини, виникли “обмеження ліцензії на експорт зі США до Німеччини”.

Рішення друзів України підганяють РФ – Зеленський

Російські загарбники активізувалися на фронті на тлі рішень союзників України посилити військову підтримку. Про це повідомив президент Володимир Зеленський за підсумками чергового засідання Ставки верховного головнокомандувача. “Окупаційна армія має завдання без огляду на власні втрати демонструвати хоч якісь перемоги до 9 травня. Тепер їх підганяють ще й позитивні рішення друзів України. Нашим воїнам складно, але надходження необхідної допомоги вирівняє ситуацію. Саме тому підтримка конкретною зброєю, яка є в наших партнерів, необхідна нам невідкладно”, – зазначив глава держави. Також на Ставці обговорювалось виробництво власної зброї. Міністр оборони Рустем Умєров доповів щодо контрактів із вітчизняними компаніями.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 × two =

Back to top button