Україна

Підсумки 21.10: Удар по Харкову і бої в АвдіївціСюжет


Підсумки 21.10: Удар по Харкову і бої в Авдіївці

РФ нанесла ракетний удар по терміналу Нової пошти під Харковом, є жертви; Під Авдіївкою знизилась активність росіян. Кореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

РФ нанесла ракетний удар по терміналу Нової пошти під Харковом, є жертви

Російські війська вдарили із ЗРК С-300 по Харківщині. Ракета влучила у термінал Нової пошти в селі Коротичі, що поблизу Харкова. На момент удару на території термінала перебувало 20 осіб, з них шестеро загинули, ще 16 поранені. Семеро чоловіків – у тяжкому стані, лікарі борються за їхні життя. Фахівці вибухотехнічної управління вилучили уламки ракети С-300. У Новій пошті оголосили жалобу за загиблими.

Під Авдіївкою знизилась активність росіян – ЗСУ

Активність російських військ на Авдіївському напрямку дещо знизилась, проте противник продовжує наступати. Про це повідомив речник Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун. Ворог не полишає спроб взяти Авдіївку. Наші воїни там стійко тримають оборону, сказав він. За словами Штупуна, Росія продовжує скидати керовані авіабомби на українські міста, більшість з ударів приходиться саме на населені пункти під Авдіївкою. Увечері Генштаб ЗСУ повідомив, що протягом доби на фронті відбулось 68 бойових зіткнень. Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною. На Авдіївському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії за підтримки авіації в районах населених пунктів Авдіївка, Керамік, Степове, Тоненьке, Первомайське Донецької області. Тут українські захисники відбили близько 15 атак противника.

Україна отримає від Німеччини 200 млн євро

Німеччина виділить Україні 200 млн євро фінансової допомоги. Про це сказав державний секретар міністерства з питань економічної співпраці та розвитку ФРН Йохен Флясбарт, який напередодні відвідав Київ. “Гроші повинні піти на освіту, охорону здоров’я, забезпечення питною водою та реконструкцію міст”, – йдеться у повідомленні.

Зеленський провів переговори з Ердоганом

Президент України Володимир Зеленський в суботу, 21 жовтня, провів телефонну розмову з Президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом. Співрозмовники обговорили подальший розвиток двосторонніх відносин і наголосили на важливості реалізації всіх попередных домовленостей. Президент також констатував, що, незважаючи на зрив Росією Чорноморської зернової ініціативи, Україна залишається гарантом глобальної продовольчої безпеки та забезпечує роботу альтернативного гуманітарного маршруту в Чорному морі. Крім того, Зеленський і Ердоган обговорили ситуацію на Близькому Сході й дійшли згоди щодо необхідності забезпечити захист мирного населення та повагу до гуманітарного права.

ЗМІ назвали “головну зірку” 12 пакету санкцій ЄС

Діаманти мають стати “головною зіркою” в 12 раунді санкцій ЄС проти Росії. Про це напередодні повідомило видання EUobserver з посиланням на дипломатичне джерело в Брюсселі. В Євросоюзі очікують оголошення країн G7 щодо запровадження обмежень на російські діаманти “в найближчі дні”. Бельгія, як один з найбільших центрів торгівлі діамантами у світі, погоджується поширити заборону G7 у рамках наступного раунду санкцій ЄС проти Росії, стверджує видання.

Зеленський анонсував важливі міжнародні зустрічі

Україна готується до нової зустрічі по Формулі миру, яка відбудеться наступного тижня, і до парламентського саміту Кримської платформи. Про це заявив президент Володимир Зеленський. “Готуємося до нового саміту нашої Кримської платформи – парламентського рівня Кримської платформи. Кількість учасників дуже серйозна”, – сказав він. За словами глави держави, саміт відбудеться в Чехії. Крім того, за словами президента, Україна готується до нової зустрічі щодо Формули миру, яка відбудеться на Мальті.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button