Україна

Підсумки 21.01: Скандал у МОУ та застій на фронтіСюжет


Підсумки 21.01: Скандал у МОУ та застій на фронті

Міноборони звинуватили у закупівлі продуктів для військових за завищеними цінами; Розвідка Британії заявила про стан застою на фронті. Кореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

Міноборони купує продукти для військових за завищеними цінами – ЗМІ
 
Журналісти встановили, що у Міністерстві оборони закуповують продукти за завищеними у 2-3 рази цінами. Про це у суботу, 21 січня, повідомляє у своєму матеріалі ZN.ua із посиланням на угоду Міністерства оборони про закупівлю продовольства. Видання оприлюднило фотокопію угоди вартістю 13,16 мільярда гривень, укладену Міністерством оборони на послуги організації харчування військових частин. Для порівняння видання обрало одну мережу магазинів у спальному районі Києва. Ціни на найбільш ходові продукти в угоді оборонного відомства виявилися завищеними у 2-3 рази. Цього ж дня на скандальний матеріал відреагували у Верховній Раді. Там заявили, що Комітет Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки викликав керівництво Міноборони. Крім того, Державна аудиторська служба України наразі проводить перевірки Міноборони щодо закупівлі продуктів харчування і не лише за завищеними цінами.
 
Ситуація на фронті перебуває у стані застою – розвідка Британії
 
Ситуація на фронті в Україні в цілому перебуває у стані застою, проте існує реальна можливість локального просування російських військ навколо Бахмуту. Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії. Зазначається, що останніми днями запеклі бої відбувалися у трьох секторах.
 
НАБУ затримало заступника голови Мінрегіону
 
Національне антикорупційне бюро України провели обшуки та затримали заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Василя Лозінського. У Міністерстві повідомили, що причиною затримання є розкрадання бюджетних коштів. Відомство додало, що Лозінського тепер звільнять із займаної посади.
 
США не рекомендують Україні наступати – Reuters
 
Сполучені Штати закликали Україну поки що утриматися від початку масштабного наступу. Про це повідомляє Reuters із посиланням на власні джерела. Так, один із американських чиновників на умовах анонімності заявив, що США запропонували Києву спочатку дочекатися нової партії американської зброї та завершення навчань українських військових.
 
Українські військові розпочнуть навчання на танках Leopard 2
 
Міністр оборони Олексій Резніков повідомив, що Україна домовилася про навчання своїх екіпажів танкістів на німецьких танках Leopard 2, хоча про їхнє надання рішення поки що немає. За словами Резнікова, домовленості про навчання були досягнуті завдяки “танковим” ініціативам: Польщі щодо Леопардів та Британії щодо Челленджерів.
 
В Укренерго розповіли про стан енергосистеми
 
В Україні знизився рівень виробництва електроенергії, через що дефіцит залишається суттєвим. Зазначається, що один із блоків на ТЕС виведено в аварійний ремонт, що зменшило загальні обсяги виробництва електроенергії. Усім обленерго доведено знижені ліміти споживання електроенергії на добу.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button