Україна

Посадовицю інституту НААН затримали на хабарі


Посадовицю інституту НААН затримали на хабарі

Заступник директора інституту діяла у змові з двома знайомими, яких залучила для одержання хабара.

Посадовицю одного з інститутів Національної академії аграрних наук України та двох її посібників викрили на хабарі у понад 21 тис. доларів, які вона вимагала від голови фермерського господарства. Про це 18 квітня повідомляє Офіс генерального прокурора.

Зазначається, що у квітні 2024 року фігурантка вимагала від голови фермерського господарства 21,2 тис доларів. Цю суму фермер мав сплатити за здійснення розрахунків по минулорічному договору з оброблення 453 га належної інституту землі та можливість укласти договір її оренди на поточний рік.

Заступник директора інституту діяла у змові з двома знайомими, яких залучила для одержання хабара.

Підозрюваних затримали після одержання грошей. Суд обрав їм запобіжні заходи – тримання під вартою.

 

 

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд (ВАКС) оголосив вирок міському голові міста Рені в Одеській області Ігорю Плехову і колишньому депутату місцевої міськради Івану Пойдолову – 9 і 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Мер та колишній депутат міськради просили $100 тисяч за надання громадянину в оренду земельної ділянки комунальної власності площею 2,5 га.

Також повідомлялося, що у Рівному на хабарництві спіймали першого заступника начальника обласної митниці, який вимагав гроші у імпортерів.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

two × two =

Back to top button