Україна

Підсумки 19.08: Допомога ФРН і успіхи на КурщиніСюжет


Підсумки 19.08: Допомога ФРН і успіхи на Курщині

Німеччина передала Україні систему ППО та обіцяла ще дві; ЗСУ на Курщині знищили третій міст і контролюють 92 населених пункти. Kореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

Німеччина передала Україні систему ППО

Німеччина передала Україні новий пакет військової допомоги, до якого увійшла система ППО ближньої дії IRIS-T SLS. Раніше українські військові отримали дві такі зенітні системи від Німеччини. Також українські військові отримали партію снарядів калібру 155 мм, різні безпілотники та іншу зброю.

Також уряд Німеччини спростував чутки про те, що фінансова допомога Україні наступного року буде обмежена із внутрішньополітичних міркувань та проблем із федеральним бюджетом. Там зазначили, що до кінця 2024 року, а також у наступному, Німеччина планує передати Україні ще кілька систем ППО, зокрема ще дві системи IRIS-T, танки, САУ та боєприпаси. 

На Курщині ЗСУ контролюють 92 населених пункти

Президент Володимир Зеленський заявив, що українські війська контролюють вже понад 1250 квадратних кілометрів території та 92 населених пункти ворога у Курській області. Президент наголосив, що загалом ця операція стала найбільшою інвестицією у процес звільнення українців із російського полону.

В Росії заявили, що ЗСУ знищили третій міст на річці Сейм

ЗСУ знищили третій міст через річку Сейм у Курській області. Таким чином, українські захисники відрізали угруповання російських військ від постачання. Про це заявив російський провладний “військкор” Володимир Романов. Аналітики раніше зазначали, що знищення цього мосту – сильний удар по логістиці росіян, які перебувають між річкою та українським кордоном. Зокрема, це означає, що ворог зможе отримувати все необхідне хіба що човнами, а щоб ретируватися йому доведеться пливти.

Данія озброїть Україну на понад 100 млн євро

Уряд Данії анонсував новий пакет пожертв на суму близько 783 млн данських крон (понад 104 мн євро) для підтримки військових потреб України. Основні кошти будуть спрямовані на закупівлю нової військової техніки через українську оборонну промисловість і міжнародних партнерів. Цей 20 пакет військової підтримки був складений з урахуванням побажань і потреб України і буде корисний як найближчим часом, так і в майбутньому.

Росія вбила чотирьох цивільних на Донеччині

Російські агресори вчергове обстріляли населені пункти Донецької області. Загинули четверо цивільних, повідомила регіональна прокуратура. Під приціл ворога потрапив Торецьк і селище Зарічне. Тип застосованого озброєння ще встановлюється.

Маск відповів на критику за “подарунок” Кадирову

Американський бізнесмен Ілон Маск у своїй соцмережі Х відповів на звинувачення в тому, що він нібито подарував кібертрак Tesla главі Чечні Рамзану Кадирову. “Ти серйозно такий відсталий, що думаєш, що я подарував кібертрак російському генералу?”, – заявив він одному з критиків. Напередодні Кадиров написав на своєму Telegram-каналі, що він нібито одержав “від шановного Ілона Маска кібертрак”.

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

15 − six =

Back to top button