Україна

Підсумки 14.12: Атаки БПЛА та Patriot для України


Підсумки 14.12: Атаки БПЛА та Patriot для України

Київ переніс дві хвилі атаки ворожих дронів; Пентагон, за даними ЗМІ, підтвердив передачу Україні Patriot. Кореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

ППО над Київщиною збила 13 із 13 ворожих “шахедів”
 
Київ 14 грудня зазнав дві хвилі атаки ворожих дронів Shahed. Однак, українська ППО знищили 13 із 13 дронів-камікадзе, які російські загарбники запустили у бік Києва та Київської області. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський. Уламки від збитих БПЛА потрапили в одну адмінбудівлю. Ще чотири житлові будинки у Шевченківському районі столиці отримали незначні пошкодження. Люди не постраждали.
 
Пентагон підтвердив передачу Україні Patriot – ЗМІ
 
У Міністерстві оборони Сполучених Штатів Америки підтвердили наміри надіслати Україні системи протиракетної оборони Patriot. Про це повідомила кореспондент Голосу Америки у Пентагоні Карла Бабб із посиланням на анонімне джерело у Пентагоні. Вона ж наголосила, що офіційно про це рішення США можуть оголосити вже цього тижня. Пізніше у Білому домі заявили, що на даний момент не можуть підтвердити цю інформацію, проте, зазначили, що ППО залишається у пріоритеті допомоги США Україні.
 
Окупанти обстріляли будинок Херсонської ОВА
 
Російські загарбники в середу вранці завдали удару по звільненому Херсону з реактивних систем залпового вогню. Ворожі снаряди потрапили до будівлі Херсонської ОВА. Внаслідок цього було пошкоджено два поверхи. Шість цивільних дістали поранення різного ступеня тяжкості. Пізніше повідомлялося, що у лікарні помер восьмирічний хлопчик, який отримав травми під час обстрілу.
 
У Міноборони розповіли про нову хвилю мобілізації
 
Заступник голови Міноборони України Ганна Маляр заявила, що у ЗСУ виникла потреба у компенсації втрат та відновленні тих бійців, які отримали поранення. Також ЗСУ потребують заміни тих солдатів, які захищають нашу країну з початку війни. Маляр зазначила, що про нову хвилю призову публічно говорити будуть вже з початку нового року.
 
Подоляк розповів, як формується міжнародний трибунал для РФ
 
Суд над керівництвом Росії вже йде, оскільки фіксується умисел вчинення масового військового злочину. На цьому наголосив радник глави Офісу Президента України Михайло Подоляк в інтерв’ю для 1News. За його словами, “Росія настільки дурна”, що вони фіксують умисел на скоєння злочину. “Вони говорять про те, що руйнують нам енергетичну інфраструктуру для того, щоб змусити виконання якихось їхніх вимог, що в принципі в рамках міжнародного права неможливо!” – наголосив Подоляк.
 
Рада виконала все для старту переговорів щодо вступу до ЄС – Стефанчук
 
Верховна Рада виконала всі рекомендації Єврокомісії, необхідні для початку переговорів щодо вступу України до Євросоюзу. Про це сказав речник Руслан Стефанчук. Глава парламенту перерахував законопроекти, необхідні для початку переговорів про вступ до ЄС та ухвалені парламентом за останні неповні шість місяців.
 
Папа Римський закликав заощадити на святкуванні Різдва та допомогти Україні
 
Папа Римський Франциск закликав святкувати Різдво скромніше ніж зазвичай, а зекономлені кошти направити на благодійність – на підтримку України. Франциск нагадав про необхідність милосердя на Різдво і зазначив, що особливо цього зараз потребують українці.
 
Франція надасть Україні енергообладнання на €415 млн
 
Франція надасть обладнання на 415 млн. євро для відновлення енергосектору України. Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко. За його словами, підтримка обладнанням на суму 415 млн. євро, яке Франція надасть Україні, значною мірою допоможе відновленню українського енергосектору.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button